Google

Translate blog

torsdag 3 januari 2008

Vem eller Vad älskar du nu



och vem är du själv nu? Den du föll i förälskelse för och som föll för dig är inte samma person idag som igår och förändringen fortsätter. Av den anledningen tror jag många problem uppstår. Och även uttrycket att växa ifrån varandra är något man kan tänka på i detta sammanhang.

Det finns inget som kan anses som bestående, inte heller i relationer om dessa grundas på drömmar och tro på att allt ska bestå som det var den dagen kärleken kom. Sanningen är att ett förhållande måste vårdas och partnern respekteras just därför att denne och du själv förändras kontinuerligt. På grund av vilka möten som görs, upplevelser och kanske ålder. Ni upplever inte samma saker hela tiden, Det gör enbart siamesiska tvillingar om ens de. Ni har olika jobb, skolor läser olika böcker och inte minst (troligen) har olika kön och säkert olika uppväxt och föräldrapåverkan.

Därför måste man inse detta för att förstå att förhållanden förändras men det behöver inte betyda försämras. Mognas är ett bättre ord. Respekteras än bättre.

Det fanns en filosof för länge sedan som hette Herakleitos som sa att allt är under förändring. Klassiskt är hans utryck att: Du kan inte stiga ned i samma flod två gånger. Med detta menade han att nästa gång du stiger ner i floden är det helt nytt vatten du stiger ner i. Det du förra gången steg ner i har runnit iväg för länge sedan. Då är det också en ny flod du stiger ner i. Detta är ord att fundera på i alla livets skeden. Du kan aldrig uppleva exakt samma sak åter och åter igen då förutsättningen för detta förändras hela tiden. Likheter finns men hur lika det än är så finns alltid någon skillnad.

http://www.lovepoemsandquotes.com/