Google

Translate blog

torsdag 10 januari 2008

Pythagoras och stinkisar



Bild från
http://www.sanderson.org/index.html
Pythagoras ansåg att allt var underkastat matematiken och att allt kunde förklaras som en matematisk harmoni. Detta försökte han och hans lärjungar att bevisa och propagera för. Pythagoras sats har väl de flesta hört talats om den gällde då och gäller ännu i matematiken. Det är den mest kända formeln inom matematiken och innebär att i en rätvinklig triangel är kvadraten på hypotenusan lika med summan av kvadraterna på kateterna. Hypotenusan är den längsta sidan av triangeln kateterna de korta sidorna.
http://goto.glocalnet.net/lt/pythag.html

Läste att den positivaste doften i en bil vid bilkörning för att må bra och hålla sig vaken är kanel, följt av pepparmint, citron, kaffe, nybilsdoft och sjödoft. Sämst dofter i kupén är kamomill, jasmin, lavendel, matdofter, blomdoft, doft av nyklippt gräs, oljedoft, parfym och after shave i tur och ordning.
För min del anser jag att parfym och after shave är värst. Då det får min näsa att rinna som en kran och andnöd uppstår om det vill sig illa. Stinkbomber kallar jag alla som använder dessa ting. Har ingen förståelse för varför sådana ting har en marknad. Visst kan och bör man hålla svettdoft borta.
Men normal hygien och doftfria deodoranter finns att tillgå. Stinkpellar och stinkgretor behövs inte, de är lika motbjudna som tobaksdoftarna och fotsvettarna och naturligtvis de som släpper sig i tid och otid.