Google

Translate blog

lördag 12 april 2008

Bra talare på 1 maj!


Nu ska vi se på Langes om skrev om materialismens historia i sin bok från 1866. Denna bok sträckte sig från antiken till nutid som då var 1800-tal säkert påverkad av tidens strömningar. Det var tiden då Marx och Engels påverkade med sin materialism med flera.

Lange anser som vi i dag också gör att naturvetenskap är en materialistisk vetenskap. Och även som idag att naturvetenskapens inte är den enda verkligheten. Detta var något som vetenskapen inte höll med om då. Allt skulle kunna förklaras naturvetenskapligt ansågs det under den tid som fått sina idéer till stor del från upplysningstiden. Men Lange ansåg att det även fanns en ideell värld som vi kan vi få kunskap om genom dikten.

Riktigt så kanske vi inte tänker i dag. Istället ser vi andra forskningsmetoder än den positivistiska kvantitativa mät och vägbara metoden där statistiken är ett hjälpmedel. Vi har metoder som är kvalitativa. Metoder som den hermeneutiska se för enkel förklaring på följande länk vad denna innebär.
Det hade varit bra om en pastor talat på arbetarnas 1 maj. Detta då socialdemokraternas politik är kristen i så motto att de har en rättvis fördelningspolitik. Detta har inte de borgerliga av i dag som istället fördelar resurser från de sämst ställda till de som har jobb är friska och har framgång. Detta är så långt ifrån Jesus tankar man kan komma. Så Stark är ett bra namn fler borde komma och tala på andra platser från kyrkans värld denna dag. Men nu verkar det som om detta av någon konstig anledning stoppas.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=152076