Google

Translate blog

tisdag 15 april 2008

Kyrkans folk. Reagera!


Dilthey och hermeneutiska cirkeln. Han var den som myntade begreppet som alla samhällsvetare m.fl. hört eller läst om, den hermeneutiska cirkeln. I denna ska man försöka förstå delarna av något genom helheten. Enskilda ord begrips i sitt sammanhang inte som enstaka ord. Meningen och dess uppbyggnad måste förstås för att vi ska få ett meningsfullt innehåll enligt denna forskningsmetodik

På samma sätt kan exempelvis en handling av någon förstås om man försöker förstå personens karaktär och tankevärld som grundas på dennes bakgrund och erfarenheter och som vi idag igen förstått, arvsanlag.

Hermeneutik är en forskningsmetod av förståelsekaraktär som idag används i stor utsträckning inom samhällvetenskaperna.

Men Dilthey var först med den hermeneutiska cirkeln. En sida med lite ur Diltheys tankar och hermeneutik i allmänhet är denna som är mycket innehållsrik http://www.infovoice.se/fou/bok/kvalmet/10000012.htm

Som kristen bör man reagera starkt för följande Alliansidé som kommer att drabba redan utsatta än mer och segregera människor än djupare.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=152143

Jag tänker på den grupp det inte talas om i dag de som fått omänskliga levnadsförhållanden sett ut fördelningspolitik och segregeringshänseende.. De långtidsarbetslösa som inte längre får vara delaktiga i samhället om de inte får arbete. Inte har äldre långtidsarbetslösa fått jobb mer nu än tidigare. Däremot har de fått levnadsstandarden beskuren genom sänkt ersättning och hittills två jobbskatteavdrag. Nu är ett tredje på väg. Resultat med all lönehöjning som även kommit blir höjda priser och än svårare för långtidsarbetslösa att klara sig. Resultat, en framtida höjning av socialbidragskostnaderna och mindre människovärde. Som kristen måste man reagera mot den politik som förs i dag annars kan man inte kalla sig kristen. Äldre långtidsarbetslösa får inte arbete hur många jobb de än söker. Hur låg ersättning de än får. Varför?

Därför att de ses som värdelösa på arbetsmarknaden av arbetsgivarna. DE bedöms inte efter meriter utan efter hur länge de varit arbetslösa. Fördomen att det måste vara något fel på en människa som varit arbetslös länge grasserar fullt ut i arbetslivet. Politikerna fantiserar om att de gör rätt som segregerar verkligheten är en annan.
Upprop: Reagera kyrkans folk!