Google

Translate blog

lördag 21 juni 2008

Värme dödar, kommer människan att koka bort?


Antonio Gramsci var en socialistisk filosof som sa att makt alltid vilar på en kombination av samtycke och tvång. De styrande måste, för att det ska fungera, ha upprättat en frivillighet i samhället att underkasta sig de styrandes lagar och normer. Annars blir det inbördeskrig.

Den styrande måste visa på en vilja, inte tvunget förverkliga den, men visa på en vilja av mer än att styra utifrån egenintresse eller särintressen, som en viss klass intressen m.m.

Den styrande eller de styrandes representant, premiärministern, statsministern eller vad det nu kan vara, måste visa en fasad av allmänintresse och ge egenskapsintresse med folket för att vi inte ska hamna i terrorstaten.

Och här säger han en sak som jag sagt många gånger och gärna säger igen. Det att varje människa har sin syn på livet och härigenom skapar sin verklighet, sitt sätt att uppfatta den och agera i den.

Det fungerar bra i de flesta fall. Men när en illa formulerad verklighet som är på kollisionskurs med majoritetens verklighet kolliderar, då blir det kaos. Våld och sjuka illdåd blir följden av psykopater eller terrorister.

Men meningar kan skapas som lurar människor att agera i någon annans intressen. Intressen av oftast makt eller kapitalslag. Förfalskning av verkligheten är något som då kan tas till och som många svaga eller lättledda människor gärna tar till sig. Alternativt betalda forskare vilka mot kapital går storkapitalisters intressen till mötes.

Ett exempel är miljöfrågan, där det ännu i dag finns forskare och lekmannaforskare plus en förvillad allmänhet, vilka tillsammans bildar front för att förfalska rönen om att vi lever i en tid där det största hotet mot mänskligheten är uppvärmingen av klotet.

Förvillarna tar till alla medel för att visa att ingen påverkan finns. Medan vi mogna, intelligenta medmänniskor ser hur det är fatt utan larmartiklar. Ett av de senaste bevisen kan man läsa om här:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=779476
Mer behöver man inte för att förstå att uppvärmingen fortsätter. Men säkert finns förvillare som kan förfalska även denna rapport från verkligheten.