Google

Translate blog

torsdag 26 juni 2008

Alliansens politik kan liknas vid Stalins i Sovjet, kontrollen av folket hårdnar.


Bertrand Russel, en av de största filosoferna under 1900-talet. Han var kärnvapen- motståndaren som hade mycket att säga om det mesta. Vi ska här ta upp en sak.
Hans vidareutveckling tankemässigt kom utifrån Freges tal om klasser som jag skrev om i går.

Russel sa följande inom det han benämnde, typläran. Man måste strikt skilja mellan olika nivåer av klasser. I bemärkelsen av klasser av individer, klasser av klasser av individer, klasser av klasser av klasser av individer osv.

Vad som tillhör olika nivåer får härmed inte blandas samman i en enda klass. Man ska inte kunna bilda en klass som innehåller både klasser och individer eller både individer o klasser. För att inte tala om klasser och klasser. Att tala om en klass som tillhör eller inte tillhör sig själv skulle därför bli fel.

Kärnvapen är ett hot mot mänskligheten. Den nu beslutade FRA lagen är även den ett hot mot oliktänkande, och beroende på regim, en möjlighet att registrera och arrestera efter en politiks inriktning. Vi har upplevt detta under andra världskriget, etnisk utrensning blir lättare med denna lag och att hitta oliktänkande mm. Det finns en varning som skrevs efter andra världskriget, boken 1984 av George Orwell, och även Du sköna nya värld av Aldous Huxley är av samma varnade slag.
http://etc.se/artikel/17742/nu-jagas-inte-bara-araber

Hur i helskotta kan en borgerlig regering, som sagts sig värna om liberalismens frihetspelare, yttrande- och tryckfriheten och som varnat för socialismens förtryckande av densamma, genomföra ett vansinnesförslag som detta som kan missbrukas av staten?

Vet eller förstår den nu sittande regimen vad de genomfört och hur det kan missbrukas i syfte till att förtrycka svenska folket i framtiden? Knappast. Alliansens politik har bara inneburit ogenomtänkta förslag som kommer att skapa en fattigdomsfälla och misär för fler än de arbetslösa, vilka redan nu korrigerats ner till segregerat skikt i samhället.