Google

Translate blog

fredag 27 juni 2008

Med blicken i intet regeras nu Sverige.


Georg Edward Moore och etik. Godhet är en icke naturalistisk och icke definierbar egenskap som vi förstår genom vår moraliska intuition ansåg Moore.

Frågan är då vad som i verkligheten har egenskapen godhet.

Moore räknar som svar upp medvetandetillstånd, glädjen när människor umgås och synen av vackra saker som en godhet i sig själv.

En förandligad hedonism kan man utrycka den syn på problemet som Moore och hans gelikar hade.

En förenklad förklaring på Moores tankar som inte är lätta utan kan ses som lätt förvirrande kan man läsa på om på http://sv.wikipedia.org/wiki/George_Edward_Moore.

När det gäller den nyligen beslutade FRA lagen var det inte många av de som röstade som hade kurage att gå emot. Någon fanns dock, http://www.idg.se/2.1085/1.168911
FRA-lagen ger nu makt för missbruk, beroende av regim, av spioneri på det svenska folket. Vi har gett regimer i framtiden makt att åsiktskategorisera svenska folket. Vad som det kan ge i förlängningen har vi historiskt sett i forna Sovjet, Nasityskland, Kina m.fl. diktaturer.


En mer tanklös regering än Alliansen av i dag var det länge sedan Sverige hade. Otroligt att svenska folket ännu stöttar denna hop av omogna, egoistiska, segregerande politiker. Det hade aldrig accepterats för några få decennier sedan. Vad ex Palme skulle kallat dagens politik kan man fundera över. Men några vackra ord tror jag inte han sagt.