Google

Translate blog

onsdag 16 juli 2008

Är Sverige på väg att bli en angivarstat där underrättelsematerial säljs till högstbjudande?


Paul Feyerabend talade om vetenskapliga revolutioner. Många teorier som vunnit laga kraft har för att fungera haft hjälp av hänsynslösa hjälphypoteser för att inte kunna falsifieras.


Om metodregler följts skulle mycket av de moderna vetenskaperna aldrig kommit att få laga kraft. Anarki är ordet sa han är det som råder och rådde. Galilei är ett exempel på anarkistisk teoribildare som använde hjälphypoteser för att skydda Copernicus heliocentriska teori.

Feyerabend ansåg att ledstjärnan är och har varit att allt är tillåtet. Han undrade till och med i sina funderingar om något vetande är bättre än något annat. Är kemi en seriösare vetenskap än alkemi? Är fysik en sundare vetenskap än magi? Frågor som få vetenskapsmän ställer eller vågat ställt för att inte låta oseriösa men som Feyerabend dog fram i ljuset. Själv har jag ingen uppfattning om detta, men skulle absolut inte komma på tanken att bara negligera tankar av detta slag. Läs mer om hans tankar här: http://dis.dsv.su.se/~hele-klo/itk.htm

Så har Sverige fått en möjligt ny inkomstkälla. Försäljning av underrättelsematerial.
http://hd.se/inrikes/2008/07/09/fra-lagen-riktad-mot-ryssland/

Kanske detta var en mening med den ogenomtänkta och omogna FRA-lagens tillkomst?
Vi har ju inte sett annat än omogna och ogenomtänkta beslut under Alliansens tid.

Kan dock FRA-lagen vara genomtänkt i så motto att man ser nya möjligheter till inte bara försäljning av underrättelsematerial och därmed även utpressningsmöjligheter för att i vissa fall inte sälja det vidare. Utöver detta kan Svenska underrättelsetjänsten få kunskap och information de själva kan få användning för.

Sverige tar nu steget till att bli en internationell angivarestat. Inte undra på att kritiken från omvärlden är hård. Sveriges rykte i världen sjunker säkert snart som en fri och neutral stat till en diktaturstat i vissa hänseenden med en s.k. demokratisk regering. En helt ny politik har sett sitt ljus. Blandning av demokrati och diktaturfasoner. Övervakningssamhället av i dag har sett sitt ljus. Namnet på denna stat är Sverige, regeringsformen Alliansen av högerpartier.
Något att kanske ta efter i vissa andra mindre nogräknade stater i världen.