Google

Translate blog

måndag 21 juli 2008

Rättning i ledet maktgalenheten och maktberusningen leder partiet åt helve..


Michael Waltzers tanke var att ett samhälle ska byggas upp utefter att varje etnisk grupp har sina egna skolor, kyrkor med mera. Tanken bakom detta är att det då blir det jämställdhet mellan grupperna.

Jämställdhet ska koncentreras till att i första hand konstrueras mellan grupper av olika ras, religion eller kön. Detta är enligt honom mycket viktigare än jämställdhet mellan individer.

Detta är kvoteringstanken som vi sett fullbordas inom många områden i dag. Hälften kvinnor hälften män inom politiken är målet, pappaledighet för att få ut föräldrapenningdagarna m.m. vi har sett många exempel på detta.

Men jag tror för min del att det viktiga är jämställdhetsarbete som lika lön o rättigheter är det viktigaste att arbeta för. Då får vi rätt peson på rätt plats i samhället. Inte rätt kön för kvoteringens skull. Även detta kan bli rätt men då fodras kanske ibland sökning efter rätt person med rätt kön och så ratas de som redan finns för en befattning på grund av fel kön. Detta är diskriminering om något, oberoende om det är män eller kvinnor som ratas för kvoteringens skull. Nej till kvotering, som är ett fint ord för att dölja diskriminering grundat på feltänkt jämställdhetsarbete.

Nu har den gamla stammen av folkpartiledare vaknat och dammar av folkpartiets ideal som gått förlorade i nyliberalismens (dagens folkparti).
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=155509
Frihet, jämlikhet mm vilket missats i dag genom att arbetslösa segregerats genom orättvisa skattesänkningar, minskad a-kassa mm.

Men vad som nu tas fram i artikeln är att de gamla partiledarna uppmanar sin nye ledare, som går i halskedja styrd av Reinfeldts och Borgs hårda nypor, bör slita sig från bojorna och lyssna på folket i FRA-frågan. Att som moderaterna avfärda kritiken genom att påstå att folket inte förstår lagens syften är att fördumma svenska folket.

Men bara för att många var så dumma att vi röstade fram ett parti som segregerar svenskarna i arbetslösa, sjuka, invandrare och pensionärer och missgynnar dessa är vi inte så naiva att vi går på detta en gång till, eller är vi det? Förhoppningsvis inte. Osympatin för de sämst ställda och misstron mot dessa ska väl ändå inte Alliansen få fortsatt mandat för att i accelererande takt eskalera? Men man kan aldrig veta, det gick i Tyskland på 30-talet, det kanske går här denna gång.


Nej låt oss hoppas på en regering som bekämpar arbetslösheten och inte de arbetslösa.