Google

Translate blog

torsdag 31 juli 2008

Livet och dess följder beror ibland på naiva stelbenta byråkrater och ogenomtänkta lagparagrafer.


Christine de Pisan blev den första kvinnan som kunde försörja sig som författare.
Hennes uppväxt var i Venedig, hon levde mellan 1364-1432och var dotter till en läkare som
även var astrolog.

Hon ansåg att kvinnor hade en kultur o män en annan. Kvinnor har rätt att få möjlighet till självutveckling ansåg hon i sin bok ”Kvinnostaden”, väl värd att läsa även idag. Hon krävde även att kvinnor liksom män skulle ha samma möjligheter till utbildning.

På sin ålders höst gick hon i kloster o skrev här den enda hyllningsdikt som finns bevarad, om nu fler skrivits, om Jeanne de Arc, kvinnan som brändes på bål 1431, anklagad för att vara en häxa.

Arc tar jag inte upp här men för den intresserade rekommenderar jag denna sida http://www.sub.su.se/national/tjean1.htm som kortfattat tar upp lite om hennes liv.

I Matteusevangeliets 10:e kapitel, vers 32-33 kan vi läsa "Var och som känns vid mig inför människorna, honom skall jag kännas vid inför min fader i himlen. Men den som förnekar mig inför människorna, honom skall jag förneka inför min fader i himlen."

Läs och begrunda denna text och tänk sedan över hur migrationsverket förvärldsligar tron hos flyktingar som bekänner sig som kristna.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=155878

Vad de går ut med är att man som utvisad ska dölja sin bakgrund, sin tro och allt som kan bli till fara för liv och lem vid återvändandet. Men om det nu finns sådana faror då är ju personen, familjen, berättigad till att stanna av politiska eller religiösa skäl. Jag kan inte tolka det på annat sätt. Politiska flyktingar har i många fall fått stanna, även homosexuella som riskerar förföljelse. Men kristna ska visst utvisas och uppmanas dölja sin tro.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=798885

Det verkar som religiösa skäl inte ger samma bedömning utan till skillnad mot homosexuella som man anser ska kunna leva ut sin läggning ska samma sak inte gälla kristna utan här ska man dölja sin tro. Samhället av i dag och Sverige av i dag är totalt kallt och materialistiskt. Förföljelse på grund av tro ses inte så allvarligt av migrationsverket, den kan man dölja anser de. Homosexualitet däremot ska levas ut och inte döljas anser de och då är möjligheten att få uppehållstillstånd i Sverige betydligt enklare att få.