Google

Translate blog

onsdag 13 augusti 2008

Falska profeter invaderar vår värld.


Säkert beror det på Gustav Vasas förvandling av katolska kyrkan i Sverige till en protestantisk statskyrka på 1500-talet att vi knappt har någon munk eller nunneorden i Sverige i dag. I den protestantiska kyrkan finns inte munk o nunneordnar. I de länder där protestantismen blev statsreligion stängdes klostren.
http://www.katolik.nu/html/hist_reform.htm

Men nog hade det varit tryggt i en kall värld att kunna isolera sig i ett klosterliv o ta avstånd från världen även i dag. Världen av i dag är svårare om man ser till det svenska samhället än den var för några decennier sedan. Arbetslösheten är hög o hotet från en borgerlig allians om än mer segregation för de som blir kvar i arbetslöshetsträsket genom ytterligare jobbavdrag. De starka, smarta och de med kontakter får de jobb de egentligen kunnat få hela tiden och haft möjlighet till. Ingen normalt funtad människa trodde väl att det borgerliga förslaget skulle satt cirka en million människor i arbete.

Det blev flera hundratusen kvar även om det blir fler arbeten som kanske skapas. Men då på bekostnad av de som fortfarande inte fått något arbete, de svagaste, o dessa får då ett än futtigare liv. Fy fan säger jag rakt ut, vilken egoism och människofientlighet. Fler jobb på bekostnad av att många får det än sämre än sina medmänniskor. Segregationsökning av kolossalt format. Alternativet då, undrar kanske någon. Ja det är att även arbetslösa ska ha rätt till bra levnadsstandard. Arbetslösheten blir vi aldrig mer av med. Färre o färre behövs för att producera mer o mer. Vinsten måste användas till vård, skola o omsorg om de som inte kan, får eller har möjlighet att få ett arbete.

Nog hade klostertanken varit lockande även i dag. Om möjligheten till klosterliv funnits skulle jag allvarligt övervägt detta slags tillvaro. Tron har jag.

I länken här nedan kan man glädjande nog få ytterligare ett bevis på att ännu en av bibelns huvudpersoner levt och verkat. Jeremia.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=156203
Bra att arkeologer hittar bevis av skilda slag på att bibeln inte är som många misstänker i dag att den är en sagobok, med legender och tillrättalagda berättelser från präster och regenter genom historien i maktbevarande syfte för underkastelse av folket.
Men så ska ju sista tiden vara, en tid av falska profeter ska uppenbaras med syftet att förfalska och håna den kristna läran så att fler och fler lämnar den. Därför är en upptäckt som denna i Jerusalem av att ytterligare en profet från gammaltestamentlig tid verkligen har levt och verkat, av stor vikt