Google

Translate blog

torsdag 14 augusti 2008

Celibat innebär inget sex här inte. Solkräm på frukt Vansinne.


Att bli präst i katolska kyrkan innebär att avsäga sig familj på det jordiska planet. Det är ett val som människan gör och istället lever man då i ett själsligt familjetillstånd med likartade och Jesus.


Det finns likheter med munk o nunneordnarnas regler om man ser på hur katolska präster bör leva. Skillnaden är dock stor. Detta då många klosterordnar förr o kanske fortfarande levde utan frestelser av slaget att se det motsatta könet dagligen. Man levde inom klostrens murar. Prästen däremot ska o skulle vara själasörjare för båda könen o då utsättes denne för betydligt fler frestelser av sexuell karaktär än sina fränder inom klostrens murar.

Men det är ett val. Olika för olika individer. Men likväl val, frivilliga val. Alla klarar säkert inte av att leva som de tagit på sig att göra o då känner de sig troligen också misslyckade som präster. Men de som lyckas är beundransvärda då de lyckats med något få klarat av.

Här kan man säga att tron kan försätta berg. Då gudstron har gjort att människans starkaste drift tämjts totalt och ändå fått människan till en själasörjare. Och att vara det är ingen lätt uppgift, det fodrar ett starkt kall o en stark personlighet. Vad jag vill få fram med detta diskuterande är att gudstron med säkerhet, enligt mig, inte är ett fantasifoster och med all säkerhet även har substans i verkligheten i så motto att det finns något vi bör ta på allvar liksom våra förfäder gjorde vilka levde betydligt mer med naturen än mot den som vi gör.

Läser om att frukt snart ska smörjas in med solkräm.
http://www.svd.se/nyheter/vetenskap/artikel_1501085.svd
Om frukt behövt detta skulle evolutionen skapat detta skydd för länge sedan på frukternas skal. Men nu har inte detta skett. Solskyddet är enbart ett sätt att öka skörden och vem som helst tror jag får avsmak för att äta frukt som är insmord med solfaktor 45. Skala äpplena då, tycker troligen fruktodlarna. Men inte ska det behövas? Inte är det ekologisk odling som det talas så mycket om numera att få solkräm på frukten? Nej inte mer kemikalier på vår frukt och absolut inte heller radioaktiv bestrålning vilket även det görs och självklart inte genmanipulerat elände. Frukt har alltid varit frukt ge f..n i att manipulera den.