Google

Translate blog

måndag 18 augusti 2008

Förödmjuka dig sök jobb på jobb på jobb du får alltid Nej.


Paris har länge varit en lockande metropol för konstnärer o kulturellt intresserade. Längre än vi tror. Här uppstod ett av världens första universitet och studieresorna hit började redan under 1200- talet då påven uppmanade svenskar att komma för att förkovra sig i religiösa spörsmål.

Frågan är varför påven Honorius III uppmanade till resor till just Paris och inte till Rom. Varför byggdes inte universitet först i Rom istället för i Paris. Skolorna från början var katedralskolor även här var Paris först.

Universitetet i Paris bildades i mitten av 1100 talet första universitetet i Rom kom till i början av 1300 talet.

Vad som förundrar är varför inte universitet byggdes i första hand i påvens Vatikanstat eller Rom utan istället i Paris.

Även i dag finns det betydligt fler universitet i Paris, än i Rom. Tre i Rom medan det finns 13 statliga universitet i Paris.

Paris blev tidigt ett lärdomens o kulturens centrum redan under medeltiden. Som sådan kan den ses även i dag. Europas kulturstad är sedan länge just Paris. Frågan är bara varför det blev Paris och inte Rom? Jag vet inte svaret kanske det är höljt i historiens dunkel. Men nog är det värt att fundera på.

Ett bra initiativ som troligen sticker i ögonen på Alliansen är att jobbsökare ska få skatteavdrag för de kostnader som uppkommer vid jobbsökande.
http://hd.se/inrikes/2008/08/08/raett-till-avdrag-foer/
Men att söka jobb är inte bara ett jobb i sig utan även ett av de mest förödmjukande sysselsättningar en människa kan utföra. Då bör en jobbsökare även premieras med avdragsmöjligheter för resor till intervjuer som alltid leder till ett nej till jobbet. Uppkoppling på nätet för ansökningsförfaranden, Kuvert, papper och telefonkostnader.

Att söka arbete är en av de mest frustrerande sysselsättningar en människa kan pyssla med och ju äldre en människa är desto mer frustrerande. Människan får här veta hur ointressant denne är på arbetsmarknaden och frustrerande människor av i dag plågas även av Alliansens segregationspolitik.

Här genom jobbskatteavdrag för de privilegierade, de som har jobb. Ersättningsminskning för de som redan är arbetslösa och slutligen de konstgjorda bidrag som ska locka arbetsgivare att använda de icke önskvärda långtidsarbetslösa under en begränsad tid på en lön långt under avtal. Visst behövs skatteavdragen och ska man hårddra det så borde arbetslösa få högre skatteavdrag i sina deklarationer än andra när de får jobb som grundas på bidrag som anställningsstöd eller nystartjobb. Då dessa är lågt betalda och den som får dessa ofta känner sig nedvärderad att behöva gå på dessa konstlade jobb.