Google

Translate blog

tisdag 19 augusti 2008

Alliansens generation växte upp under devisen: Satsa på dig själv o skit i andra.


Botulf, bonden från Gottröra, blev det första svenska kättarfallet. Denne man hade märkliga åsikter om nattvarden Han vägrade acceptera att Jesu lekamen omvandlades till den vigda oblaten. Att förneka detta var en allvarlig sak 1310, detta var upphöjt till en dogm inom katolicismen genom det s.k. Laterankonsiliet av år 1215.

Botulf poängterade dock högljutt att om någon åt av någon annans kropp skulle denne hämnas och vilken gruvlig hämnd skulle då inte en gud som Jesus utsätta de som ätit av hans kropp på den yttersta dagen.

Domen för denna satans hädelse som det kom att heta resulterade i dödsdom. Domen visar på katolska kyrkans makt mot oliktänkande och opponenter under kristendomen första tid i vårt land.

Oliktänkande har i alla tider mötts med skepsis och under de flesta historiska epoker bestraffats med döden eller fängelse. Yttrandefriheten är ett relativt nytt påfund och det var inte något som kom till i grundlagen utan protester. 1810 kom yttrandefrihetslagen i Sverige.

Men ännu idag finns länder där yttrandefrihet inte finns. Därför bör vi alla vara rädda om denna lag men för den skulle inte missbruka den till skymfande tillmälen mot det ena eller andra.

Ännu ett ex på att vi lever i den tid som bibeln utrycker som den sista då alla värden går den ondes stig. Vi har sett hur alla kristna värden tagits bort från Alliansens föredelningspolitik. Troende är inte heller dagens politiker så det är kanske inte så konstigt. De växte upp under 80-talets era av dogmen satsa på dig själv och skit i andra. Ledarskiktet är födda under 60-talet och var unga och påverkades under glanseran i Sverige på 80-talet.

Men nu till ytterligare infiltration av ondska och ickekrisenhet bland våra kyrkor. Självfallet något som inte förvånar i den tid som vi nu lever i och då kristendomens fall ska vara en ledstjärna och vi troende är i minoritet. Jag kommenterar inte denna artikel, varje kristen med kristna värderingar förstår ändå.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=156448