Google

Translate blog

söndag 31 augusti 2008

Att synas är viktigt . Därför är man bloggare?


Till skillnad mot förr då människor ville synas och uppmärksammas så lite som möjligt tar i dag flertalet alla möjligheter för att uppmärksammas.

Man berättar för alla och envar om sina förmågor och överdriver sin kunskap exempelvis när man söker arbeten eller träffar en ny bekantskap. Förr var det styrkan man visade upp vid dessa tillfällen. I dag är det munnen som går och den bästa retorikern får de största fördelarna.
Förr sades det att tala är silver medan tiga är guld. I dag blir den som tiger sedd ner på och misstänkliggörs som en som har något att dölja.

Redan små barn exploateras såtillvida att deras namn i många fall i dag finns på en registreringsskylt på liggvagnen.

Bland bilägare finns samma exploatering av att visa upp vem man är. Registreringsskyltar med namnet på bilägaren blir allt vanligare.

Varför är det så viktigt att synas? Jag vet inte hur det blivit så. Men misstänker att det handlar om att bekräftas som en egen individ i en värld som i dag inte har fasta värden och en levnadsbana på en exakt plats där arbetet redan vid födelsen bestäms till det fadern har och kvinnans att vara moder.

Själv tillhör jag den stora skara som bloggar. Detta är även det en manifestation för att synas och uppmärksammas. Varför blogga? Jag ser det som ett sätt att framföra sina åsikter och hoppas få respons, för att inte säga så ett frö av nya tankar som kan gro hos medmänniskor med bättre möjligheter att förändra det man som bloggare vill ska uppmärksammas i samhället.