Google

Translate blog

onsdag 3 september 2008

Superhögkonjunktur leder snart till superlågkonjunktur. Ska Alliansen ta till sig den äran också eller skylla på vänsterblocket?


Boktryckarkonstens pionjär i Sverige, Johan Snell, signerade den första tryckta svenska boken den 20 december 1483. Det var en bok som innehöll en samling djurfabler.
Bilderna i boken var vackra träsnitt och berättelserna var uppbyggnadsberättelser av moral och levnadsinriktning.

Två exemplar finns bevarade. Ja, boken hade en titel, den heter Dialogus creaturarum moralizatus.

Ytterligare några fragment och påståenden om andra böcker han skulle ha tryckt finns i historiska dokument. Han kallades till Sverige för att trycka det så kallade Uppsalamissalet och man tror att detta uppdrag fullbordades av honom, då ingen annan tryckare fanns i landet när det ska ha tryckts, men inget bevis på detta finns i dag.

Snell fortsatte sedan ut i Europa igen och en annan tryckare tog över tryckeribranschen i Sverige, Bartholomaeus Ghotan hette den man som anlände till vårt land som boktryckare hösten 1486.

Nu kommer snart den superlågkonjunktur i repris som vi hade i början av 90-talet.
http://www.va.se/nyheter/2008/08/26/varre-an-2001-dippen/
Hur ska då Alliansen få ekvationen att gå ihop, när arbetslösheten ökar och fler o fler kommer ner till 65 % ersättning?

När stora folkmängder behöver hjälp och genom eget oförstånd gått ur a-kassan.
Det blir en spännande tid vi har framför oss.

En tid när många får skörda den politik de röstade fram i förra valet. Lite skadeglädje kan man kosta på sig när den såkallade arbetslinjens orättvisa politik raseras. Alliansen är den första regering i modern tid som tagit från de sämst ställda och omfördelat till de bättre ställda och sett detta som en lösning för att få folk i arbete.

Utopi och ideologi har gått hand i hand, snart kommer bakslaget. Arbetslinjen har alltid funnits, men att som nu gjorts, ta den som ursäkt för att omfördela inkomster med skattemedel till de som redan har jobb är nytt i Sverige och hur det skulle blivit mer arbeten av det har förundrat mig sedan länge. Ideologi och fantasi kommer vi snart att se resultatet av.


Alliansen hade tur som kom till makten i en superhögkonjunktur, då kan man regera hur som helst och ändå lyckas med ekonomin tillfälligt och få människor att skylla den arbetslöshet som finns på de arbetslösa själva. Detta ger då mandat till att dra ner på ersättningen i a-kassan, sänka skatten för enbart de med jobb och få människor att tro att det finns jobb för den som inte vill leva på a-kassan utan istället vara med i jobbskatteavdragsgruppen