Google

Translate blog

fredag 12 september 2008

ARBETE SKAPAR FRIHET Arbeit Macht Frei.


Läser om arbetslinjen och hur detta omänskliga begrepp, som går som ett mantra genom Sverige, drabbar oskyldiga som segregeras ut i utanförskap och misstänkliggörs som parasiter.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=157337


Detta är inte ett kristet budskap, visst är det ett budskap, men ett ont omänskligt begrepp som utnyttjas i samhällsförändring och människosynssyfte. Människan bedöms som värdelös om den inte har arbete i dag. Samtidigt får inte alla arbete hur mycket de än kämpar för detta.


Den som gör allt för att få arbete och inget får bestraffas i dag hårt av den politik som förs och som inga andra svar har än arbetslinjens budskap. Arbete ger frihet. Tänk lite på dessa ord,
de sas och stod på platser som vi i dag ser med fasa mot. Men är inte Alliansens arbetslinjepolitik detsamma som dessa tre ord som sas i en annan tid där omänsklighet rådde? Utan arbete i dag, låg ersättning, förakt genom högre skatt än den som har turen att ha arbete.


Misstänkliggöranden m.m. m.m. NU senast är beslutat att den som varit arbetslös länge i april ska få en samhällstjänst vilket innebär 8 timmars arbete för som mest 12000 kr/mån alternativt socialbidragsnormen. Vi har härmed fått en underklass på arbetsmarknaden som ska ge gratis arbetskraft för i första hand kommuner och landsting.


Olaus Magnus 1555

Olaus Magnus med sitt jätteverk om de nordiska folkens historia utkom 1555. Det omfattar 476 kapitel på 22 böcker. Här berättar han mycket av hörsägen och egna uppfattningar om lappar o finnar, väder och vind, vidskepelse och religion. För att inte tala om jättehistorier, som vi vet finns ju många historier om hur dessa kastade stora stenbumlingar på de första kyrkorna i Sverige. Amasoner tog han också upp. De som omtalas i grekiska och romerska skrifter ansågs här i norden vara nordiska kvinnor som härjat nere i Europa för länge sedan.

I hans bok fanns information om hur människor levde till vardags o fest. Vilka djur och växter som fanns i norden och även hur åkerbruk, bergsbruk och lag o rätt såg ut och även vidunder togs upp, havsvidunder m.m. Det kändaste vi har i dag är Storsjöodjuret i Jämtland.

Så nog var historiska skrifter mer omfattande under tidigare eror än vad de är i dag. För att få tillgång till detta otroligt vackra verk o original får man vara beredd på att betala runt 80 000 kr hos de få antikhandlare som har verket.