Google

Translate blog

onsdag 17 september 2008

Björndjuren kan emigrera från jorden om de får möjlighet.


Små enkelt uppbyggda djur kan överleva rymdens vakuum och strålning. Såkallade björndjur har visat att så är möjligt.
http://www.kristianstadsbladet.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080909/KRISTIANSTAD/966540969/1843/&/Bjorndjur-overlevde-i-rymden

Men det visar inte det minsta på att bibelns skapelseberättelse för den skull ska falsifieras. Inget säger att livet skapades på annan plats för att sedan komma till jorden.

Däremot visar det att vi människor skulle kunna skapa liv på andra platser i universum, liv med utgångspunkt från jorden.

Det är det enda som nu till viss del kan visa sig vara möjligt och till viss del bevisas.



Läkarbrist på 1500-talet.

Läkare fanns det inga under 1500-talet i Sverige. Gustav Vasa som blev sjuk 1560 kunde inte uppbringa en läkare utan hans präst, barberare och apotekare fick komma till undsättning.

Behandlingen den gången bestod av violsirap och cikorievatten, men inte hjälpte detta kungen utan denne fick än värre sjukdomstillstånd med bl.a. hickningar och huvudvärk.

När slutet närmade sig kom det plötsligt en dansk läkare till kungens undsättning men inte heller denne man, som i sällskap med en medicine licentiat gjorde vad de kunde, fick kungens slut att ändra sig.

Kungen dog och apotekaren fick nu i uppdrag att balsamera sin kung. Detta gjorde han för 200 daler, en ansenlig summa under 1500-talet. Medikamenterna han använde för ändamålet var olika slag av i dag hemliga kryddor och specerier i en salig blandning.

I Europa var det fortfarande Galenus läkekonst som var den allenarådande med örtmixturer som botemedel. Se något mer av fördjupning av denne läkare på följande sida och om du har mer kunskap kan du lägga till det du vet http://sv.wikipedia.org/wiki/Galenos