Google

Translate blog

torsdag 18 september 2008

S bör uppgå i Alliansen nästa val.

Detta då politiken är så lika att det inte kan bli fler problem med samarbetet mellan dem än det är i dag mellan de borgerliga partierna i Alliansen. Politiken likriktas.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=157539
Arbetslinjen. Jobbavdraget och ökningen av arbetstiden är likheter mellan partierna. De som har jobb ska arbeta längre. De långtidsarbetslösa likaså, med den skillnaden att de ska arbeta för högst 12000 kr/mån ung brutto från 1 april 2009 utan lönehöjning, oberoende av inflation fram till sin pensionering. Blockpolitiken är död. Småpartier kommer dock troligen att uppstå med skilda enfrågeställningar. Vi såg några förra valet, ex piratpartiet.



Obildad adel styrde svenska folket.

Drottning Kristina hotade adeln under 1600-talet, om ni inte utbildar er så kan ni inte räkna med att bekläda rikets maktpositioner i framtiden. Detta sagt under en tid då adeln beklädde fler o fler poster i samhällets topp. Administrationen var ett nytt arbetsfält och här behövdes någon bildning vilket kanske inte hade varit av så stor vikt som befälhavare under krigstider då adelsmän ofta var befälhavare.

Det var brått att utbilda trilskande adelsungdomar då samhällets ofrälse börjat tränga sig på och ibland även var väl utbildade. Ja även ute i fält krävdes mer o mer ex matematisk kunskap så den vägen var även den plötsligt på väg att stängas för obildat befälsmanskap.

Man försökte med att ge större pondus åt bokliga studier och böcker för att locka adelsfamiljerna.

På universiteten ansågs aristokratin inte att dess söner skulle studera. Detta då de där kunde blandas med ofrälse av skilda slag. Så det blev hemundervisning av informatörer och sedan särskilda adelskollegier utomlands.

Med tiden blev därmed de nya generationerna av adelssläkten tämligen välutbildade.