Google

Translate blog

torsdag 25 september 2008

Svenska folket bör vara oroligt. Vad regerar i Sverige?


Med en politik som särbehandlar arbetslösa som parasiter och en förväntad lågkonjunktur blir oron förväntad.
http://www.va.se/nyheter/2008/09/17/svenskar-allt-mer-pessimis/

Fler kommer att särbehandlas och förödmjukas med alliansens jobblinje, Linjen som innebär att man gynnar de som har arbete och ser de arbetslösa som parasiter.
Men rättvisa i detta finns inte. Om man ska förespråka jobblinjen enligt deras vokabulär då ska alla som vill och kan, få en möjlighet till arbete.

Detta finns inte i dag och har aldrig funnits. Därför blir dagens politik en särbehandling som innebär utanförskap inte bara genom arbetslösheten utan även ekonomisk nöd och en uppbyggnad av värdelöshetskänsla hos de arbetslösa vilket innebär att psykiska problem och apati ökar bland gruppen.

Alliansen bör tala tyst om sin politik den kommer att dömas hårt i framtidens historieböcker. En parentes som visar hur känslokall en politik kan bli även i Sverige.


Katekesen rättesnöret för generationer av svenskar.

Katekesen var underverket för utbildning av ett obildat folk till lydnad för överhet och gudsfruktan. 1634 blev denna skrift en av grundpelarna av den svenska nationen.
Biskopen Paulinus Gothus var en av de fanatiska lutheranska katekesivrarna som spred den genom landet som en löpeld.

Katekesen var sedan rättesnöret i svenska folkets uppfostran fram till början av 1900-talet.

Det var sockenprästernas uppgift att se till att församlingsborna memorerade in skriften och detta kontrollerades vid de obligatoriska husförhören. Katekesen var även grundskrift i skolan när väl folkskolan 1842 blev obligatorisk skola för gemene man.

För den som inte vet vad den innehöll kan följande länk vara av intresse:
http://www.logosmappen.net/bekskrifter/lillakat/ Garanterat har våra förfäder här i Sverige dina som mina tragglat denna text in absurdum för att inte skämma ut sig vid husförhören.

Husförhören avmattades år från år för att folkskolan istället skulle ta på sig uppgiften att många gånger piska in katekesen i bångstyriga barn för, som man ansåg, deras eget bästa.