Google

Translate blog

lördag 4 oktober 2008

Vi udda bloggare och de som uppmärksammas o inte uppmärksammas


FRA-lagen förändrades då bloggprotesterna uppmärksammades.
http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/internet/article417938.ece

BRA! Frågan man ställer sig är om bloggar är dagens och framtidens proteströrelser? Är det detta som blir vanligaste sättet att protestera på i framtiden och är gatudemonstartionen och namninsamlingens tid förbi?

Vem vet. tyvärr har jag och få protesterare i bloggens värld mot hur arbetslösa och sjuka behandlas i Alliansens Sverige inte skapat något större intresse.

Men det kan bero på att vi i dag inte har känslor för de som har det sämst utan istället satsar och förverkligar oss själva så lpngt vi kan. De misslyckade ser vi inte och önskar ej se mer än som varnande exempel på hur det går om man inte lyckas i livet. Dessa misslyckade ska enligt regering och merparten av samhällets arbetande befolkning ses som misslyckade individer och behandlas därefter utan misskund och bara ges levnadsvillkor enligt överlevnadsprinciper. De har ju som många tror sig själva att skylla och behöver bara ta sig i kragen för att bli samhällsnyttiga och leva gott.

Sanningen enligt mig är inte detta. Men då vi protesterare är så få blir vi snart undanröjda i helt likt våra upfattningar redan är i den politiska debatten och i media. Men så länge vi finns ger vi oss inte och vi bloggar vidare in i en okänd framtid.

1600-talets mystiker levde livets glada dar.

Magikerna hade en önskan och det var att förutsäga framtiden, förstå det förflutna och påverka nuet.

Europas furstar höll sig med egna magiker astrologer m.m i syftet att på det viset få spådomar om framtiden och egna projekt inom krigföring och skumraskaffärer. Smarta magiker, alkemister mfl levde gott hos vidskepliga furstar.

Den värste fursten i vidskepelse och förtröstan på dylikt löst folk och lycksökare var Rudolf II i Prag. Han var inte furste om sanningen ska fram utan kejsare men inte heller kungar och kejsare stod utanför makten från magiker och trollkarlkar. Han höll sig med ett stort hov av personer av detta slag och alla var välkomna till honom från världens alla hörn.

Vi hade här i Sverige också en hög av personer av detta slag. Svart magi utövades demoner åkallades och så vidare. Det enda vi inte hade så stort antal av var alkemister. De tjänade antagligen mer pengar på sina blandningar ute i Europa där de fanns stora mängder av dessa kufar.

Utöver detta fanns det i Sverige ute i byarna och socknarna de vanligt förekommande kodoktorerna och kloka gummorna för att inte tala om byfånarna som även de respekterades i många fall då de utmärkte sig från mängden på allehanda skrämmande och obehagliga vis.