Google

Translate blog

måndag 6 oktober 2008

Sök jobb över hela Landet och ta ut skilsmässa! Familj är inte för dig.


Är du långtidsarbetslös är du inget värd och inte heller ditt liv. Du ska försöka få arbete över hela landet. http://hd.se/skane/2008/09/29/skaerpt-krav-splittrar-familjer/

Splittra din familj, ingen bryr sig. Kanske det bästa är om du inte är gift, sambo eller har barn. Om så är, skilj dig och slipp familjen, koncentrera dig på en enda sak sök jobb. Du är inget värd utan jobb och är inte heller värd kärlek eller familj.

Jag protesterar mot en behandling av människor på detta sätt. Men detta är agendan av Alliansens politik. Och så har de mage att påstå att deras politik är en som inte skapar utanförskap och segregation! Jag jämför människosynen med Tyskland i slutet av 30-talet. Om Alliansens människosyn fortsätter en regeringsperiod till blir troligen behandlingen av sjuka och arbetslösa än tuffare och segregerande. Hur långt politiken kan gå utan protester från svenska folket kan man bara undra, i Tyskland gick det att få med folket i en riktning som i dag bör förskräcka.


När Vi svärmade som flugor för antikens ideal.

Det var 1600-tal och man svärmade runt antikens ideal och moral. Barockens konstnärer tog till sig och använde sig av antikens symboler i sina verk. Kungens slott fylldes av mytologiska gestalter, exempel på detta är Drottningholms slott. Självklart skulle inte adeln vara sämre än kungen så även deras slott fylldes av mytologiska gestalter från den gamla grekiska och romerska glansperioden.

Men inte bara detta var högsta mode utan även den romerska retoriken stod högt i kurs. Universiteten fylldes av retoriklärare och elever som önskade lära sig denna konst.

Latin var idealet och att inte kunna latin på denna tid var det samma som att avsäga sig en möjlig karriär. Såvida man nu inte var en av de bångstyriga bortskämda högadelsgossarna som hjälptes om så behövdes med piskans hjälp fram mot höga poster av fäderna som i skräck såg hur ofrälse annars skulle bestiga samhällstoppen.

Det var en tid så olik vår men ändå med några likheter. Även i dag hjälps mindre smarta män och numera även kvinnor fram i samhället om de har de rätta föräldrarna. Föräldrar med makt, högstatusjobb och kontakter och idealt alla tre förmågorna. I dag är skillnaden att dessa inte som tidigare behöver tillhöra adelssläktena. Adeln av i dag har inte större makt än gemene karriärist.

Även idag är det viktigt att tala ett vårdat språk för att kunna bestiga de högsta samhällspinnarna och retoriken har fått en renässans på våra lärosäten.

När det gäller ideal är dock idealet i dag mångskiftande och inget speciellt man kan sätta fingret på. Ideal som individualism kanske är det närmsta sanningen man kan komma för att beskriva samhällsidealet av i dag.