Google

Translate blog

onsdag 8 oktober 2008

Bra att Kyrkan öppnar vårdcentral nu när Socialdemokraterna förborgerligas.


Vi kommer att se fler och fler beslut av kyrkor där de tar på sig fler och fler uppgifter för att hjälpa de sämst ställda i samhället nu när samhällsutvecklingen går mot stenhård segregering av människor. Uppdelningen av rika och fattiga, arbetslösa och arbetande och sjuka och friska är något som kommit för att stanna. Då måste alla goda krafter hjälpas åt så de sjuka, arbetslösa och fattiga även får en rimlig hjälp vid ex sjukdom eller när fattigdomen gått för långt och utanförskapet inte går att brytas av den enskilde.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=158289

Fler initiativ som detta. Politikerna har valt väg, utanförskapandets politik, där den som inte kan eller får ett jobb ska ställas utanför till varning för de som redan har jobb. Politiken kan vi inte lita på längre och vid ett eventuellt regeringsskifte kommer skillnaden i behandling av att bli marginell, det har det tysta socialdemokratiska partiet visat. Varför de är tysta är säkert för att de i tysthet till stora delar anser Alliansens politik bra och nu i första hand hoppas få regeringsmakten nästa val utan att öppet behöva medge att Alliansens politik fortsätter även vid ett regeringsskifte. Jobbavdrag blir kvar och med den segregeringen av sjuka och arbetslösas levnadsstandard.


Schefferus den lille gubben

med den långa näsan och alltid klädd i sidenrock, gick till historien som den nyare humanismens förebild, professor som han var på Uppsala universitet. Han var språkforskare och Sveriges första klassiska filolog som vann världsrykte.

Här finns lite kött på benen för förståelse av mannens profil och göranden http://sv.wikipedia.org/wiki/Johannes_Schefferus

Andra utmärkande ovanligheter på mannen är att han dansade inte en sommar utan enbart en gång under sitt liv. Den gången var på sitt eget bröllop. Sedan var det slutdansat för hans del. Detta är en av uppgifterna han lämnade till eftervärlden i sin självbiografi, en annan han tyckte var av vikt att förmedla var den att han badade ytterst sällan. Så säkert luktade han som många andra på den tiden betydande unket såvida han inte som många under denna tid istället för tvättning hällde väldoftande oljor över sin lekamen och klädesdräkt. Men även om så skedde blev stinkandet betydande och konstigt nog finns inget i historiebeskrivningarna beskrivet att allergin var betydande och det är anmärkningsvärt med tanke på allergin av i dag mot väldoftande oljor. (Läs deodorant och parfym.) En som jag tror i framtiden utdöd bransch då allergiproblemet är här för att stanna och troligen ökar. Själv har jag på äldre dar även själv blivit överkänslig för dessa dofter så jag har full förståelse för problematiken.

Dagens tankar kan bli, om vi tar med ytterligare en detalj om Schefferus och då att han ibland låste in sig i sitt arbetsrum och inte visade sig eller fick störas mer än vid måltiderna, är att skrönorna om tankspridda och världsfrånvarande udda professorer kanske har en viss sanningshalt. Om nu denne var världsfrånvänd är diskutabelt, men udda enligt vårt sätt att se var han definitivt. Men om han var det enligt den tid det handlar om är även det diskutabelt. Tiden ja, den är 1600-tal.