Google

Translate blog

torsdag 16 oktober 2008

Att kalla KD för kristet parti är en skymf mot Jesus och kristen tro.


Här frodas all slags uppdelningstankar i människosyn. Segregation av arbetslösa och sjuka mm som Alliansens ledare tycker vi ska leva under. Läs Reinfeldt och Borg i första hand vilka en gång bör få stå till svars för sin människosyn.

Nu förespråkar vissa KD medlemmar att Sverige ska förespråka för fri abort i hela världen.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=158712
Detta är ett budskap så långt från det kristna man kan komma i denna fråga. En kristen som ser KD som sitt parti har missuppfattat det kristna budskapet. Lägg ner KD och uppgå i det parti medlemmarna hör hemma i, Moderaternas människo- och samhällssyn.



Silverbibeln.

Denna är vårt lands mest värdefulla bok och även en av världens mest värdefulla handskrifter. Skriven troligen på 500 talet och fanns i Prag den dag svenskarna stormade staden 1648 och skeppades hem till Drottning Kristinas egna bibliotek som krigsbyte. Efter ytterligare några turer bl.a. i Holland hamnade den till slut, med hjälp av Magnus Gabriel de la Gardie som betalade en bra summa för den, till slut på Uppsala universitet dit han skänkte den 1669.

Boken innehåller de fyra evangelierna skrivna på goternas språk. Namnet silverbibeln kommer av att den är skriven med silverbläck och troligen var pärmarna en gång prydda av ädelmetall och pärlor.

Vad som kan vara intressant att tänka på är att bokens ord på gotiska till 10 % ännu i dag kan förstås av de som talar vissa västergötska dialekter.

Boken hade från början 336 blad varav 188 i dag är funna. 187 finns i Uppsala det 188:e i Speyers domkyrka i Tyskland.

Bokens blad är purpurfärgade högkvalitativa pergament. Författare var troligen vad man vet en man som hette Ravenna och den skrevs för kung Theoderik, östgoternas härskare.

De sidor som hittats finns numera att läsa direkt på nätet så håll till godo och läs texten från en av världens mest värdefulla böcker. Ja läsa kanske är att överdriva men se dem går bra. http://www.ub.uu.se/arv/codex/faksimiledition/contents.html