Google

Translate blog

lördag 18 oktober 2008

Jorden är full av Liv. Men bara här i vår punkt av verkligheten.


Överallt finns liv, under jordytan, på den, i atmosfären, i vattnet, i de djupaste havsdjupen.
http://www.svd.se/nyheter/vetenskap/artikel_1858919.svd
Ja, det finns även liv i liven. Varelser som lever på och i andra varelser och växter.
Vi är översvämmade av liv.

Vi kan i en framtid säkert sprida liv till olika platser i universum. Jorden är livets källa varifrån livet sedan kan spridas och uppstå i nya former på andra platser.
Teoretiskt är detta mycket troligt.

Däremot anser jag att liv är så komplext och otroligt att det i dag inte kan finnas på någon annan plats än här. Jag tror det är skapat, vad som sedan skapat skaparen är och förblir däremot ett mysterium. Kanske det inte finns en början för vad skulle då skapat början? Skaparen är början, detta bör vi bara acceptera, då vi aldrig kan komma längre i våra teorier. Skaparen vilken vi kallar Gud.


Rudebeck ansåg att första faraon var svensk

sedan han hittat platsen för Platons Atlantis eller Atlantika som han kallade ön. Han redogör i sin bok i detalj för hur han samlat in sitt material för att bevisa Sveriges forna ärorika tid.
Han lyckas, enligt sig själv, med denna metod bevisa att Sverige är identiskt med det sagospunna Atlantis.

I detta snurriga och tillrättalagda kunskapssökande lyckas han även enligt sina betraktelser bevisa att skrivkonsten kom från Atlantis och då Sverige var Atlantis uppfanns den därmed av svenskarna. Runorna var beviset han lyckades snärja in i denna bevisföring.

Inte nog med detta, han förde även fram tanken att den åttonde svenska kungen efter mänsklighetens skapelse, kung Mannus blev härskare av Egypten och härmed indirekt urfader till faraonerna. I och med all denna påståendebevisning slutar Atlantica boken, som kom ut i tre band under 1600-talets stormaktstid.

Här finns en sammanfattning om Rudebecks verk som lättfattligt ger några hållpunkter om verk o person och även hans fantasifulla släkt, han var inte ensam i sin släkt att fabulera och tro. En otrolig släkt med kreativa tänkare. Rudebeck som jag skrivit om här hette Olaus eller Olof för att förvirringen inte ska bli för stor för dig som följer länken här.
http://www.vxu.se/hum/publ/humanetten/nummer1/art9710.html