Google

Translate blog

söndag 19 oktober 2008

Var kommer alla udda existenser ifrån och hur blev de detta?


Förskolor, här finns i dag de flesta barn innan de börjar grundskolan. Men enligt mig är de nästan alla här lika få utmärker sig som presumtiva vuxna original.

Man är nyfiken och lik sina kamrater och leker utan tankar på socialklasstillhörighet eller boendeform. Visst finns det förskolor för de som önskar segregera samhället.
Föräldrar som väljer lyxigare förskolor, privata och kostsamma. I dag kallas det valmöjlighet till privat omsorg.

Men flertalet medelklassbarn blandas med arbetarbarn och arbetslösas och sjukas barn.

Men visst har regeringar försökt och försöker stoppa de arbetslösas barn från lekkamrater genom att hindra tillträde till förskolan. Segregeringsregerande har alltid funnits och har accelererat med den regering vi har nu. Men vad gör att det finns så många vuxna som blivit originella original och som lever egenskapade liv med egenskapat verklighets seeende.

Uteliggare, människor som slutat läsa dagstidning och inget vet om sin närmiljös händelser. Människor som tagit till droger, försjunkit i psykofarmaka, isolerat sig från omvärlden. m.m.

Var blev det lilla barnet av som såg med så stor nyfikenhet på livet?

Krossades det under sin fortsatta uppväxt av segregeringen från vuxenvärlden av vi och dom? De som fick hjälp till bra utbildning och hjälp till det arbete de var intresserade av?
Hjälp från föräldrars kontaktnät?

Ja visst är det så. Föräldrar utan kontaktnät har ofta haft föräldrar utan detta och ger i arv detsamma. Det skapar fortsatt ekonomisk segregation, klasskillnader som aldrig förändras och en värld av vi och dom.

Livet är svårt. Individualismen, bekräftelsen och självförverkligandet i medel och överklassen har sin motsatts i underklasens kontaktlöshet, ekonomiska segregation och utbredd hopplöshet vilket skapar människor som blir originella i betydelsen verklighetsfrånvända för att orka leva.

Individualismen har här blivit hopplösheten. I dag accelererar detta genom Alliansens segregations och utanför politik, ekonomiskt och värdemässigt av människor. De som är långtidsarbetslösa, sjuka eller pensionärer talas det inte längre om, de är snart totalt segregerade från övriga samhällets agenda.

Människan är grym.

Tipsar även om en bok som visar på sanningen av människan grymhet. Den skildrar en av många slags grymheter vi utsätter våra medmänniskor för. Trafficking och sexindustrin i Sverige i dag. Unga tonårsflickor som tvingas till all slags udda sex för att inte misshandlas till döds av maffian i Sverige i dag.

Boken Box 21 skriven av Anders Roslund och Börje Hellström. Läs den och skäms över att vara människa i dagens Sverige.