Google

Translate blog

måndag 20 oktober 2008

Alliansen vinner nästa val. Redan nu ser vi, lite förvånande, hur oppositionens stöd redan minskar.


Jag är motståndare till den segregerande fördelningspolitik Alliansen för. De krossar familjer ekonomiskt, där en eller båda är äldre långtidsarbetslösa. Sjuka och pensionärer blir även de apatiska och frustrerade i dagens utanförskapande politik.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=158749
Men människan är grym, det visar historien. Den som tror sig ha jobb och lätt tror sig få ett igen vid behov, älskar självklart fördelningspolitiken, skattesänkningar, hårda nypor mot de som de tror är parasiter på bidrag.

Vi måste acceptera att när människor får fördelar på bekostnad av andras väl och ve kommer skadeglädjen fram. Man bryr sig inte om andra utan ser deras problem som brist på initiativ.

Därför är jag säker på en borgerlig seger. Pressen nämner nästan aldrig de som drabbas negativt av politiken av i dag och det är självklart positivt ur alliansens synpunkt.
Vi har den regering majoriteten önskat, de har genomfört vad de sa i sitt valmanifest.
Hur skulle de då kunna misslyckas med att vinna nästa gång? Svenska folket fick som de önskade. Vi som drabbas göms och nonchaleras i samhället likt judarna på 30-talet i Europa. De som ses som parasiter i samhället i dag är arbetslösa, sjuka och pensionärer, om de inte lyckas få ett arbete. Ondskan är här igen. Föreställnigen går i repris, med nya syndabockar?
Redan nu ser vi att avståndet mellan blocken minskar och det säkert utifrån mina tankar ovan (vilket är lite tidigare än vad jag trodde).

Knäppgöken Per Körning

påverkade den lärda världen1706 genom en uppmärksammad skrift som först togs som seriös.

Det var en bok innehållande runor skrivna på näverblad, vars innehåll var lagar. Men det var inte vilka lagar som helst. Det var Tors, Friggs, Viger Spas, inklusive en hop av ytterligare mer eller mindre påhittade lagar.

Hela skriften var nedplitad o påhittad av denne fantasifulla finne som ville nå berömmelse inom den hårt uppskruvade lärda världen som idogt sökte bevis för sin tror på göternas fantastiska forntid.

Säkert fanns det fler i dag okända fanatiker som skrev ner egna skrifter på skilda material och påstod sig ha hittat eller köpt dem på seriöst vis. Den som kom på eller fick godkänt sina alster hade en spikrak akademisk karriär i antågande. Därför var det kanske inte konstigare med kufar av ovanstående slag då, än med doktorsgrads fuskare och tentamensfuskare i dag. Var tid har sina fanatiker som gör vad de kan mer eller mindre seriöst för en framtida ärofull akademisk karriär. Dårarnas tid har alltid funnits, enbart medlen förändras.

Gudarna som nämns ovan är Tor som ses som åskans gud. Men som började som överguden i nordisk mytologi innan Oden tog över den rollen.

Frigg, härskarinna i Asgård, maka till Oden och sedd som germanernas övergudinna.
Hon tillbringade mycket tid med att spinna de trådar som vi ser som moln på himlen.
Ett annat namn hon har i gudasagorna är Freja.

Viger Spa vilken redan under hednatiden ska ha nedtecknat den gamla västgötalagen.