Google

Translate blog

onsdag 22 oktober 2008

Är moderaterna och sverigedemokraterna brödrapartier?


Ser man till Reinfeldts uttalande i flyktingfrågan och hans nekande till att SD ser detta som att de har samma uppfattning så kan man säkert påstå att det i skymundan är likartade.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=158879
Skillnaden är att SD öppet vågar stå för vad de anser medan moderater inte vill skylta med sin främlingsfientlighet.

Det var ju bara någon valperiod sedan som en moderat valarbetare skymfade invandrare vid en valstuga när han inte trodde kameran var på.

Nej SD kommer med all säkerhet snart att bli rumsrent och samarbetar säkert med högern i framtiden. Till SD:s fördel ska sägas att de öppet säger vad de anser vilket inte övriga borgerligheten gör. Men den ekonomiska segregationen av arbetslösa, sjuka, pensionärer och invandrare talar ändå sitt tydliga språk om vilken människosyn borgerligheten har.
Med andra ord är SD ett ärligare parti än Alliansens sammelsurium är.

Säkert är denna likhet en anledning till att Reinfeldt inte önskar debattera med SD. Likheterna skulle manifesteras alternativt skulle han tvingas säga saker han inte stod för i akt och mening att uppvisa skillnader som inte finns. Detta skulle få till följd att många borgerliga då skull gå över till SD.

Socialdemokraterna nämner jag inte mer än att de sviker de som de en gång bildades av, de svaga i samhället. I dag accepterar de en ekonomisk fördelningspolitik av jobbskatteavdrag i akt och mening enbart för att komma till makten igen. Skäms Sahlin. Palme m.fl. tidigare socialdemokratiska ledare skulle explodera av frustration och ilska om de såg vad socialdemokraterna blivit i dag, ett medelklassparti.



Hardorph skattsamlaren.

Han såg till att många av de nya skattfynd som hittades då och då ute i bygderna togs om hand av Riksarkivet. Arabiska mynt, stenyxor, mm. Sedan tidigare hade riksarkivet samlingar av pergamentsbrev, krönikor, kopieböcker och laghandlingar för att nämna något men nu blev det andra ting än texter som kom in.

Allt blev med tiden starten till statens historiska museum. http://www.historiska.se/

För att nämna någon skatt som hittades under denna tid, 1600-talet, är Linköpingsskatten ett bra exempel. Den hittades på en teg utanför staden. I denna skatt ingick bl.a. medeltida kyrksilver och helgonreliker. Det var en skatt som troligen nedgrävts under Sveriges katolska tid. Av vilken anledning kan vi bara spekulera i. Om det var för skydd av kyrkans skatter under ofärdsår och att sedan nedgrävaren avlidit så skatten aldrig funnits igen eller samma sak hänt med en tjuv kan vi bara spekulera om.

Men i vilket fall som helst Hardorphs idoga arbete resulterade med tiden i ett nytt museum som även i dag lever och frodas till glädje för alla historiskt intresserade.