Google

Translate blog

fredag 24 oktober 2008

Svenska Kyrkans Hemsida borde förändras.


Svenska kyrkans hemsida är svårnavigerad och har även försämrats i den senaste uppdateringen till än mer svårnavigerad. Att hitta en församling är svårare nu än tidigare.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=158994
Vad som behövs för att göra den mer intressant utöver navigeringen är t.ex. ett dagens bibelställe. En dagens andakt och nyheter från svenska kyrkan dagligen.
Gärna nyhetsbrev också.


Peringsskiöld arbetade vidare

med att katalogisera forntiden o dess lämningar av runor mm. Han reste runt o ritade av runor. Ja själv var han inte så duktig tecknare men han anordnade resorna o reste tillsammans med en runtecknare.

Han fortsatte på samma väg som Hardorph påbörjat o fortsatte även insamlandet av forntida föremål.

Hans kopiering av medeltida alster finns bevarade i tjugo volymer under namnet Peringskiöldska diplomatariet och ingår i dag till en del i riksarkivets samlingar,
resten finns i riddarhusets arkiv.

Den götiska forntiden var utgångspunkten i hans, som så många andras, arbeten under denna tid. Tiden är slutet av 1600-talet o början av 1700-talet.

Så det var ett sammelsurium av fakta o sagodiktning i hans verk som så många andras på den tiden. Allt i ett o samma syfte att bevisa eller motbevisa nordbornas ärorika och sagolika forntidshistoria.