Google

Translate blog

tisdag 28 oktober 2008

TACK svenska bibelsällskapet.


Ett bra initiativ har startat. En rättvisebibel delas ut på kyrkomötet.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=159065 Detta är oerhört viktigt att kyrkans representanter tar fasta på bibelns ord om rättvis fördelning och att de öppet tar avstånd från orättvisor och aktivt arbetar mot fattigdom.

Tänk om Sveriges kyrka kunde försöka övertyga den i stora delar icketroende Alliansen om hur orätt deras fördelningspolitik är mot svenska folket. Hur deras tal om utanförskap missuppfattats och feltolkats visavi deras ekonomiska agenda.
Tänk om, Reinfeldt! Tänk om, Borg m.fl. Er politik har skapat egoism och är djupt kränkande för arbetslösa, sjuka och pensionärer.


Rabenius, prost och källförfalskare.

Detta blev han utnämnd till av nutida historiker. Han är vår tids erkänt skickligaste källförfalskare. Genom denna förfalskarverksamhet förvirrade han den lärda världen
under lång tid.

Han var en, som man vet nu, obalanserad hovpredikant i Stockholm under sin verksamma förfalskartid och som sådan hade han fri tillgång till riksarkivet, vilket ställde till det för historiker under många år.

Han tillverkade egenkomponerade medeltida brev för att tillrättalägga medeltiden till hur han ansåg den skulle sett ut. Bland annat la han till en adelssläkt som aldrig existerat i verkligheten men som nu ansågs ha funnits. Släkten Rabbe. Däri lyckades han lägga till sig själv som efterkommande till denna anrika släkt. Och simsalabim så var han själv av en gammal, påhittad, anrik släkt. Förfalskningen var så skicklig att den togs på allvar under lång tid. Denne bluffmakare slutade sina dagar som prost i Härnösand. För lite mer information om mannen o hans eskapader se http://www.heraldik.se/artiklar/rabbe.html