Google

Translate blog

lördag 1 november 2008

Regeringsskiftet lätt att stoppa för Alliansen om de tänker smart.


Politiken är mycket lik i dag mellan socialdemokraterna och Alliansen, en som jag ser det bagatell skiljer. A-kassan. Skulle Alliansen förändra denna till samma nivå som tidigare och låta den stiga enligt samma normer som socialbidragen skulle de garanterat sitta kvar vid makten efter nästa val.


En enkel sak som staten har råd med. Men ideologi och segregation har krossat många regeringar i alla tider. Så kan och kommer troligen även att ske nästa val. En enkel ideologisk segregationsfråga som dömer många svenskar till ekonomiska svårigheter i onödan kan fälla den sittande Alliansen.


Återställning av a-kassan plus förbättring av denna och Alliansen hade suttit kvar vid makten men så blir det säkert inte. En bagatell kommer att fälla regeringen nästa val på grund av fanatiskt ställningstagande mot arbetslösa. Mona vinner på grund av inskränkthet av de borgerliga. http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article439403.ece

Hovkirurg Carl Lindh.
Han var Per Brahes hovkirurg som utgav en skrift med namnet Huuss-apoteck och läkiebok, året var 1675. Här hade han uppställt sjukdomarna från hjässan till foten och utifrån detta huskurerna som botade desamma. Recepten var många och kurerna fantasieggande.

Här finns även ett träckapotek eller om man så vill bajsapotek. Recept på mediciner i första hand lämpade för som det stod underklassen i samhället. Det var paddor, daggmaskar hundbajs och menstruationsblod bland mycket annat osmakligt.

Det var mycket gamla beprövade recept i boken som hade den galenska medicinen som bakgrund.

Men vi var nu i startgroparna för en modernisering av medicinen. Den paraceliska var på frammarsch vilken i första hand innehöll kemiska tillsatser och inte osmakliga innehåll som bajs etc. Den nya tidens medicin var på intågande genom italienska hovläkare som Du Rietz vilka även var påverkade av läkare som Sylvius de le Boes och dennes lära om det sura och alkaliska som sjukdomars ursprung. Genom kemiska tillsatsämnen skulle kroppens balans återställas ansågs det.