Google

Translate blog

lördag 15 november 2008

Automatiska översättningar blir vanligare men oj vilken meningsuppbyggnad.


Google sökmotor visar i dag möjligheten av att få översatt länkar. Nu ska även you tube ha samma möjlighet. http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/internet/article450800.ece
Men inte blir det bra. Svåra meningsuppbyggnader som tagit sin uppbyggnad från engelsk meningsuppbyggnad med sig vid översättning och får texter att ges en helt annan betydelse än som var meningen. Detta blir följden. Grammatiken blir helgalen, ord kan ges en helt annan betydelse vid översättningen än vad som menades i texten.
Därför kan aldrig direktöversättningar bli bra utan enbart en kul grej som man kan försöka avkoda enligt egen vilja eller tro.
I övrigt är google mycket bra bla i att hitta spännande sajter och tävlingar där man kan vinna fina priser. Vad sägs om att vinna en specialutgåva av Nightmare before christmas? Jag försöker vinna denna specialutgåva och tipsar dig om att försöka samma sak. Se

http://www.filmakuten.com/tavling-nightmare-before-christmas.php

Magnus Gabriel von Block

var motståndare och bekämpare av spågubbar o annat löst folks irrläror.
Som skribent skrev han mycket, men är mest känd som den som skrev hatskrifter mot vidskepelse och mirakeltroende. Detta i en tid då han som så många andra upplevt vad häxtron ställt till med mot oskyldiga kvinnor.

Därför är avskyn och hatet mot vidskepelsen åren efter det att man tagit krafttag mot häxförföljelsen och de fantasifulla häxanklagarna förståelig.

Han tog på sig uppgiften att avslöja dessa mirakel och spågubbar mm som levde gott på folks vidskepelse.

Fast han försvarade vetenskapen var han som så många andra under denna tid ortodox kristen i detta fall lutheran.

Men religion och magi var helt skilda områden på denna tid. I dag kan man ibland se o uppleva att många även ser religionen som bluff o båg men spågummor och medier som äkta. Men det är ett nutidsfenomen.

Själv tillhör jag de som önskar bekämpa vidskepelse vilket jag inte ser kristendomen som.
Så för mig finns inget samband mellan religion och vidskepelse.

Här är en länk där man kan läsa ytterligare något om Block. http://www.vof.se/folkvett/20043vonblock.html texten där är tagen ur tidskriften Folkvett, en tidskrift jag varmt rekommenderar för de som önskar slippa bli lurade av spågummor, ufofolk och all sköns förvillare av mänskligheten.