Google

Translate blog

tisdag 18 november 2008

Kvotering är bland det orättvisaste som finns inom samhället av i dag.


Att kvotera in personer utefter kön, ålder eller etnicitet är djupt kränkande för den som kvoterats in på en plats denne aldrig skulle fått utan denna regel.
Ingen önskar få en befattning utan de kvalifikationer som behövs men ej heller på bekostnad av att någon som var mer kvalificerad ratas på grund av kön etc. Detta blir nämligen följden när en kvoteras in på grund av ex kön, diskrimineras en annan på grund av kön för samma befattning . http://www.smp.se/nyheter/lobbyn/dags-att-kvotera(964268).gm
En dåres förslag till diskriminering har därmed fått fäste samhället.



Arvid Horn o nattmössan.

Greven som följde kung Karl XII under det nordiska krigets första år i början av 1700-talet.
Senare blev han politiker och som sådan bildade han mösspartiet. Detta tog parti för de stora godsägarna. Det var sparsamhet som var ledtråden i partiet och man var även motståndare till kungen som en enväldig kung. Motståndare med andra ord till kungen som Guds nåde.

En grupp yngre adelsmän var inte helt förtjusta i den gamle karolinen utan bildade ett eget parti. De så kallade hattpartiet eller hattarna. Det lockade en hel del officierare o borgare av högre stånd.

Dessa hånade Horn o hans parti mössorna. Nu fick de i folkmun heta nattmössorna och uttrycket att tala i nattmössan hade uppkommit.

För mer om dessa partier se http://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%B6sspartiet

Horn själv som avgick från riksdagen under 1738-39 års riksdag fick behålla den titel han hade fram till sin död 1742 som riksråd. För lite mer text om denne store man se
http://sv.wikipedia.org/wiki/Arvid_Horn