Google

Translate blog

fredag 28 november 2008

Snart går det dinosaurier och mammutar i våra nationalparker.




Jurassic Park närmar sig. Genom att vi nu lyckats hitta Dna för en mammut finns en framtida möjlighet att återskapa rasen.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=853680

Om det går blir det säkert även möjligt att i framtiden återskapa all form av nu utdöda djur bara vi hittar någon DNA som går att återanvända.

Snart, om någon eller några generationer, har vi Jurassic Park här, fantasi blir verklighet.
Är det bra eller dåligt? Jag vet inte. Ser inte heller det som min generations problem då vi knappast är den som ska ta ställning till detta när väl den dagen kommer.
Men det kan även vara en mening i att de en gång försvann. Allt har kanske en mening och denna ska vi människor inte rubba såvida inte det är meningen att vi snart ska kunna återställa raserna.



Olof Broman.


Sveriges första romanförfattare. Den första roman som skrevs var Stilpho Thorgilssons historia. Hundra sidor lång, och du som vill veta mer om boken o läsa delar av den hittar den och övriga skrifter, inklusive om Broman själv, om du börjar läsa här och fortsätter sida för sida. http://runeberg.org/samlaren/1897/0009.html Du som inte önskar sitta o läsa i timmar framför skärmen om Broman och hans böcker kan på denna länk istället läsa en kort sammanfattning av boken som anses som Sveriges första roman. http://www.lg.se/bibliotekgb/forfattare/h_litteraturen3.html

Han var prost och rektor på trivialskolan i Hudiksvall under 1700-talet. Idag finns ett gymnasium i Hudiksvall som namngetts efter honom, Bromangymnasiet.

Ja det finns så mycket att läsa i övrigt om denne man på länkarna ovan att jag inte ser någon mening i att skriva ytterligare detaljer här och i dag.