Google

Translate blog

onsdag 3 december 2008

Opåverkade barn blir ofta gudstroende.


Detta visas i en rapport som nyligen publicerats.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=160478
Motsatsen till vad många tror, att föräldrar påverkar barn till att bli troende.
Tvärtom, föräldrar påverkar istället barn att bli icketroende.
Vad visar detta? Jo enligt mig att det finns en Gud som redan från barns födelse påverkar opåverkade barn att tro. Medan föräldrar och vuxna påverkats av andra vuxna under sin uppväxt till icketro. Icketro kommer från tvivel och tvivel inplanteras i människan genom olyckor, sjukdom och misslyckanden vilka alla kommer från antingen människors val att leva eller från den onde själv. Merparten dock av en sammanblandning av ondska och egna val. Och inte minst närståendes otro.



Petrus Artedi,

studiekamrat till Linné. De blev vänner och kom efterhand överens om att dela upp naturen mellan sig. Linné koncentrerade sig på entomologi, botanik, ornitologi, undantag blev dock flerblommiga växter. Utöver detta skulle de båda studera däggdjuren och mineralriket.
Artedi däremot skulle själv ta sig an fiskar och amfibier. Dessa klassificerade han och blev då betitlad det man kallar ichtyolog.

Artedi var även som många under dessa år alkemist. Han har också skrivit en bok där han beskriver Nordmalings flora.1734 ville han fortsätta sin utbildning i Holland. Därför reste han dit och med på färden fanns manuskriptet till studier av de håriga däggdjuren plus några häften inom det kemiska området som han nedskrivet. Övriga skrifter han nedtecknat lämnade han kvar i Linnés vård. Linné var under denna tid på sin resa i Dalarna.

Artedi kom först till London, här fyllde han på sina fiskbeskrivningar med vad engelska studerande kommit fram till och upptäckt. Senare reste han vidare till Amsterdam där han även mötte Linné som kommit dit han också. Här var det meningen han skulle fortsatt sitt arbete och även publicera sitt omfattande vetande. Men efter en natts diskuterande med en herbarieägare vars samling han åtagit sig att katalogisera, det var natten mellan den 27 o 28 september 1735, drullade han i en kanal o drunknade. Arbetet med publiceringen av hans arbeten togs då över av Linné.
Som vanligast tipsar jag om en enkel länk för kortfattad info om den jag beskriver, i dag blir det denna länk http://www.arctaedius.com/artedi/artedi.htm

Linné hade många lärjungar. För den intresserade finns en förteckning på några av dem här. http://sv.wikipedia.org/wiki/Kategori:Linn%C3%A9s_l%C3%A4rjungar