Google

Translate blog

torsdag 4 december 2008

Individualismen betyder egoismen, vänd om när något blir obehagligt.


80-talets mantra satsa på dig själv ser vi nu effekterna av. Vi har en regering som inte bryr sig om de svaga och ett samhälle där detta ses som naturligt av fler och fler.

Felet med Sverige är individualismen som det så riktigt står i denna artikel.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=160551
Såvida man nu inte är så inkörd i detta tankesätt att man ser Alliansens politik som rättvis.
Vi som inte gör detta och som inte ser förverkligande, individualism och egosim som naturligt blir färre och färre. Men det är kanske evolutionens nya verkningar. De svaga ska slås ut och nya starka människor ska få mer plats.


Peter Jonas Bergius.

Jodå även denne var en av Linnés lärjungar. Han var den som grundade Bergianska trädgården i Stockholm. Medlem i vetenskapsakademin, plus ett antal andra storslagna europeiska sällskap under denna tid. Tiden var 1700-talet.

Han hade det näst största herbariet i Sverige. Störst hade Linné. Men Linné var lite purken på honom då han tog emot gåvor av växter mm från de lärjungar som var ute på sina färder över världen för Linnés räkning, exempelvis från Sparrman och Thunberg. Detta sågs inte milt av Linné då denne ansåg att dessa alster rätteligen hörde hemma i Uppsala hos honom och inte hos Bergius i Stockholm.

Bergius var produktiv som författare och hans herbarium rymde ca 9000 arter.