Google

Translate blog

fredag 5 december 2008

Att sälja sex ses som okej igen av unga.


Prostitution i all ära men 70-talets liberalisering av sex och sextjänster verkar vara på väg tillbaka. Ungdomar i dag ser sex som en möjlig inkomstkälla igen och helt ok.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=160557
Hur det går ihop med idealen som kom från 80-talet och resulterat i 90-talets sexköpskriminalisering får framtiden utvisa.
En krock av moral och etikvärderingar är på väg igen.


Charles De Geer.

En av Sveriges rikaste män under 1700-talet. Ättling till storföretagaren Louise De Geer som har fått tilläggsnamnet den svenska industrialismens fader. Han hade järnframställning, masugnar mm i Finspång, bland annat.

Men nu var det Charles som vi skulle se på. Han var en arvtagare till ovanstående Louise och därmed förmögen som få. Men industri var inte hans huvudintresse fast hans fideikommiss vilket han ärvt, Leufsta bruk, sköttes exemplariskt av honom, istället var hans intresse forskning och då om insekternas liv.

Han var även den förste av släkten De Geer som gifte sig med en svensk kvinna om nu detta är så speciellt att bli ihågkommen för.

Han hade kontakt med Linné som delade hans vurm för insekter. Mycket av hans arbete handlade om fjärilar. Han skrev även ett rikt illustrerat verk inom området insekter. Entomologi kallas grenen.

Det finns inte så mycket på nätet om honom. Däremot finns en hel del om honom som brukspatron vilket han även var lyckosam som.