Google

Translate blog

lördag 6 december 2008

Storebror Sverige tar ton mot Norge. Köp svenska plan eller förklara er!


Unionen mellan Sverige och Norge tog slut 1905 men fortfarande finns storebrorsfasonerna kvar i Sverige. Nu senast när Norge bestämde sig för att köpa nya stridsplan från USA och inte från Sverige.
http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/flygplan/article466715.ece
http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/flygplan/article473085.ece

Nu kallas representanter för norska försvaret hit för att förklara sig. Man kan fråga sig om Svenska uppköpare av olja från Norge beordras att förklara sig för norrmännen när de vänder sig till andra oljeproducenter.

Vad har Sverige med norsk handelspolitik att göra? Ingenting. Att lägga sig i hur ett grannland medlem i Nato handlar upp stridsvapen inklusive flyg är inte förenligt med den svenska neutraliteten och kan ses som intrång i främmande makts militära angelägenheter.

Hoppas norrmännen har kurage nog att vägra träffa svenska representanter i denna fråga.


Johan Browallius

som levde mellan 1707–55 var naturvetenskapsman och teolog. Genom sin kontakt med Linné började han att aktivt intressera sig för naturvetenskap och då i första hand mineralogi, stenriket blev hans intresse. Precis som Linné reste han i forskningssyfte inom Dalarnas län.
I detta fall inte en resa som Linné gjort utan två.

Han ansåg att naturvetenskap borde införas som obligatoriskt skolämne. Detta resonemang tar han upp i skrifterna Tankar öfwer historiæ naturalis nytta wid ungdomens upfostring och underwisning (1737) och Tankar öfwer naturkunnigheten (1737).

Han blev professor i naturalhistoria vid Åbo universitet 1737.

Han utnämndes även till teologie professor 1746 och blev biskop 1749 i Åbo. Han betonade överensstämmelsen mellan naturvetenskap och bibelsyn. Detta tog han upp i skriften Betänkande om vattuminskningen.

I motsats till Celsius och andra som ansåg att vattennivån i Östersjön minskat genom någon naturprocess ansåg han att fenomenet var ett bevis på syndaflodens tillbakadragande.

En länk om denne man är denna: http://www.abo.fi/~bwikgren/biologer/Browallius.htm

När det gäller syndafloden är denna länk spännande att läsa en episod från
http://paranormal.se/topic/tradet_som_syndafloden_drankte.html