Google

Translate blog

tisdag 9 december 2008

Sömnmedel för skiftarbetare idiotisk lösning på ett skapat problem.


Självklart behövs skiftarbete inom många områden, sjukvård, ordningsmakt mm.
Men inte inom tillverkningsindustrin för att ta ett exempel. Här kan och bör produktionen göras på dagtid. Ingen människa ska behöva arbeta skift för att tillverka konsumtionsvaror. Istället bör produktionsanläggningarna byggas upp så enbart daglig produktion behövs. Människor ska inte behöva jobba på tider som de inte är skapade för och för den skull ta sömnmedel för att klara av detta omänskliga beteende.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=858676
Biverkningar på sömnmedlet finns, står det. Säkert. Men den största biverkningen är dårarna som tänker ekonomiskt i produktionshänseende utan hänsyn till mänsklig konstruktion.
Kapitalister vilka lever en kort tid och enbart lever för att tjäna pengar, vilket meningslöst liv. Ett liv i Mammons tjänst som kan ge inkomst åt andra men som ger enbart konsumtion för ägaren och inga tillfredsställelser mer än kortsiktiga vinstintressen. Hur många storkapitalister är tillfredställda med sina liv? Få om ens några.


Mårten Strömer

var student för Celsius men blev i första hand en mycket energisk matematiker. Hans tid var 1700-talet och han blev berömd och ihågkommen bl.a. för att ha översatt Euklides till svenska språket. Euklides var en berömd grekisk matematiker som levde mellan 365 och 275 före Kristus. http://sv.wikipedia.org/wiki/Euklides

Strömer hade dock börjat sin bana som astronomiprofessor, men tröttnade på eländet att försöka avläsa instrumenten i observatoriet som gav missvisningar på grund av larm och vibrationer från gatulivet utanför observatoriet. Byggnaden var helt enkelt felplacerad som observatorium.

Han lämnade eländet och blev istället matematikprofessor inklusive civildirektör vid Kadettskolan i Karlskrona. Här ledde han det pågående arbetet med att skapa nya sjökort.

Här är en länk med lite info om det så kallade Celciushuset. Observatoriet som Strömer lämnade enligt ovan. http://www.astro.uu.se/history/Celsiushuset.html