Google

Translate blog

torsdag 11 december 2008

Vilka ironiska kommentarer från socialstyrelsen av i dag.


Socialdemokraterna har lämnat ifrån sig ett orättvist Sverige. Läs själva
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=160782
Vad ska då socialstyrelsen benämna Alliansens politik? Där man beskattas efter om man har ett arbete istället för efter den inkomst man har. Även bidrag är inkomst för den som hamnat utanför samhället.

Ett samhälle av i dag där bidragsnivåerna sänkts för de som har lägst levnadsstandard och skatten är hög, är det rättvisst, herrar och damer i socialstyrelsen? Hur bedömer ni som sitter och har ert på det torra? Visst är sjukvården orättvis som artikeln handlar om. Men det är inte bara vårdköerna som gör detta. Det är även möjligheten av att söka vård överhuvudtaget när pengarna inte längre räcker till efter en politik där de sämst ställda fått sin redan låga ersättning än mer kapad av Alliansen och prishöjningar.


Mårten Triewald kom

med en ny naturlära. Hans tid var mellan 1691-1747. Utöver detta var han både köpman och tekniker, en kombination som blev en succé.

Han tillverkade exempelvis Sveriges första ångmaskin, en Newcomen-maskin vilken sedan användes vid Dannemora gruvor. Han föreläste om sitt älsklingsämne naturkunskap vilket publicerades under namnet Föreläsningar öfver nya naturkunnigheten.

Även experimentalfysik låg honom varmt om hjärtat.. Han valdes in som ledamot av Royal Society i London och även i Vetenskapssocieteten i Uppsala och var också en av initiativtagarna till Vetenskapsakademien.

Här finns en länk som uttömmande och spännande ger den mesta kunskap om honom och hans leverne. Jag rekommenderar den till alla intresserade att studera och läsa.
http://www.bgf.nu/ljus/u/triewald.html