Google

Translate blog

fredag 12 december 2008

Marknadsföring är ibland viktigt, annars hotar nedläggning av mycket.


Tre kristna tidningar läggs ner nu.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=160821

Är det läsarna som sviker? Troligen, men anledningen till sveket kan diskuteras. Som kristen och som jag trodde välinformerad av vad som händer och skrivs inom området, är dessa tre tidningar som nämns i artikeln helt okända för mig. Varför? Självklart för att det inte funnits någon marknadsföring värd namnet. När aktivt kristna inte hört talats om kristna tidningar då är något fel och en nedläggning självklar. En tidning man inte hört talas om kan man knappast läsa, eller hur?


Erik Burman.

Vår förste meteorolog enligt vårt sätt att se på väderprognoser. Han började redan med observationer på 1720 talet. Dessa blev början till regelbundna väderleksobservationer vid Uppsala observatorium. Observationer som regelbundet publicerades.

Temperatur, nederbörd, vindar och lufttryck redogjordes snart även vid Åbo universitet och likaså nere i Lund. Meteorologin var född.

Man mätte tre gånger om dagen. Fortfarande är regelbundna väderobservationer något som sker över hela vårt land av utsedda observatörer spridda över landet.

En som jag anser något uttömmande sida om meteorologi historiskt sett är följande länk.
Håll till godo. http://sv.wikipedia.org/wiki/Meterologi