Google

Translate blog

lördag 13 december 2008

Självklart ska alla få demonstrera och visa att många står bakom en uppfattning.


Det är för lite demonstrationer i dag över lag. Ser vi på 60-talets sista år var demonstrationer vardagsmat. Demonstrationer mot orättvisa och fördelningspolitik som missgynnade de sämsta. I dag är det få som demonstrerar mot orättvis fördelning.

Demonstrationer måste dock vara tillåtna oberoende av vem som demonstrerar och mot vad.
http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=35188&a=1336037&lid=puff_1337327&lpos=rubrik

Men självklart måste tillstånd ges först att demonstrera på platser där man stör ska stävjas. Den organisation som anordnar en demonstration ansvarar för den. Går det överstyr, våld eller hånfulla tillrop, hets mot folkgrupp etc. då ska den stoppas omedelbart och den organisation som anordnat den har förbrukat sin rätt att demonstrera i framtiden. Självklart ska kostnaden för en urartad demonstration även tas från organisationen och dess medlemmar.


Samuel Klingenstierna
.

Sanningsälskaren som ansåg att denna endast fanns i matematikens formler.

Han läste från början juridik på Uppsala universitet. I sina studier kom han att fundera över uttrycket moraliska kvantiteter. Han frågade en äldre kamrat vad som menades. Kamraten gav honom rådet att söka svaret i matematikens värld. Nu började Klingenstierna att noga, mycket noga, studera den gamle grekiske matematikern Euklides skrifter.

Han blev eld och lågor då han upptäckte att de matematiska formlerna var ett samklang av idel sanningar. Han önskade nu studera vidare inom ämnet och sökte upp en originell man, privatmatematikern Gabriel Duhre som öppnade algebrans värld för Klingenstierna.

Resultatet blev långa och fortsatta matematikstudier både här i Sverige och ute i Europa.
Han har betytt mycket för den svenska matematiken. För att läsa något mer om honom så rekommenderar jag följande sida att studera. http://www.bgf.nu/ljus/u/klingenstierna.html