Google

Translate blog

måndag 15 december 2008

TACK ni inom Kristdemokraterna som nu äntligen sett ickekristenheten i partiet.


http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=160881

Jag hoppas att partiet snarast byter ut sin ledning till personer som står upp för vad partiet säger sig vara, ett kristet parti med kristna värderingar. I dag är det långt ifrån kristna värderingar som styr politiken, istället är det en omfördelning av pengar från de sämst ställda till de som redan har ett arbete och bidragsindragningar för arbetslösa vilket gör livet än svårare för dessa. Allt under mantrat jobblinjen.

Den som har ett arbete ska få de ekonomiska fördelarna. Den arbetslöse eller sjuke ska känna på vad det innebär att inte ha råd att leva som den arbetande. Det ska kännas hårt och det ska ses på den arbetslösa att denne inte arbetar. Segregation är tanken som förverkligas. Omänsklig och djävulspolitik är namnet. Att som kristen stötta denna politik är som att stötta missdådare och ohederliga. Kristdemokraterna av i dag i Sverige skulle passa in i högerkristenheten i USA. Men vill vi ha denna framgångskristenhetsmentalitet i Sverige?
Den mentalitet som ser misslyckande för en människa som Guds straff på ett syndigt liv?

Egenkombinerad kristendom har skapats för att passa in i Alliansens regeringsmantra. Vad blir då troligast i dagsläget reaktionen på de kristnas protest enligt ovan. Mitt tips ingen alls.



Nils Wallerius.

Intresse; matematiskt beräkna avdunstningarna av vatten i naturen. Han lyckades bevisa att avdunstning även förekom i vakuum. Detta blev ett bevis mot tidigare antaganden att vattenånga steg på grund av att den innehöll lätta ihåliga droppar.

Hans forskning gav mycket oväntade resultat. Resultaten visade att avdunstning var proportionell mot vätskeytans storlek, inte mot som man hade antagit, dess höjd.

Detta fick praktisk betydelse vid skapandet av kvarndammar och vattenrännor. Men likväl uppskattades inte Wallerius forskningsresultat till fullo förrän vi kom in i 1800-talets industrialism på allvar.

För den som önskar förstå och veta mer om fenomenet avdunstning och kretslopp så rekommenderar jag länken här: http://www.vattenportalen.se/fov_kretslopp.htm