Google

Translate blog

fredag 19 december 2008

Guld är inte allt som glimmar.




Det har de som gick på Alliansens valpropaganda nu förstått. Det nya arbetarpartiet innebar inte annat än en jobblinje där alla som inte hade ett jobb segregerats ekonomiskt. Vi fick ett utanförskap som genom den nu påbörjade lågkonjunkturen kommer att öka på fattigdomen i vårt land. Fler och fler kommer att få känna på vad jobblinjen innebär. Att du som är utan arbete inget är värd.
http://www.dagensps.se/artiklar/2008/12/17/49457261/index.xml

I vår förvirrade medmänsklighetsförståelse som inte längre är vad den varit är även kristendomen på fallrepet. Säkert är det den sista tiden vi lever i och falska profeter mm ökar i antal för att förvirra de som tror eller är tvivlare.
Är även upptäckten av Judasevangeliet ett av dessa förvirringsalster som nu i sista tiden skulle komma fram i ljuset för att ytterligare förvirra de kristna dogmerna. Genom att studera denna skrift kan man få uppfattningen och undringen av varför kristendomen ser ut som den gör och inte enligt de många alternativ som verkar ha funnits. Om inte detta är ett förvirringsdokument som passade bra att upptäckas i vår tid så vet jag inte vad man ska tro.


Men nu till riktigt guld och dess konsekvenser för guldhandlare efter en uppfinning för länge sedan.

Georg Brandt blev guldförfalskarnas fiende nummer 1 samtidigt som han blev de seriösa guldhandlarnas hjälp.. Han började som ytterligare en matematikstuderande i Uppsala som fått ett namn inom den lärda världens minnesskrifter. Han levde under 1700-talet och bedrev studier under den berömde Anders Gabriel Duhre.

Därefter studerade han kemi under den berömde Boerhaave I Leiden för att sedan studera medicin och doktorera i detta ämne i Reims.

Härefter gick han tillbaks till sina rötter och blev bergsman. Han kom nämligen från en känd bergsmansfamilj. Fadern hade efter en apotekskarriär nämligen tillskansat sig och drev numera Riddarhyttans kopparverk uppe i Värmland.

Brandt däremot tog en tjänst på Bergskollegiums kemiska laboratorium. Mineralogi och bergskemi blev hans arbetsområde. Hans uppdragsgivare önskade praktiska resultat.

Under 1740-talet bestämdes att hans resultat fortlöpande skulle inskrivas i vetenskapsakademins handlingar. Han upptäckte mycket och antecknade desto mer. Ett exempel på upptäckt som kom från honom var upptäckten att guld upplöstes i en blandning av salpetersyra och saltsyra (kungsvatten). Det gav eko och förvånade människor över hela vår jord. Upptäckten fick praktisk betydelse i kampen mot guldförfalskare. Det var bara att testa en bit av guldet som de påstod vara rent. Började det ryka i salpetersyran var det äkta annars var det inte guld.
Lite extra om denne man finns här http://runeberg.org/sbh/brandtge.html