Google

Translate blog

lördag 20 december 2008

Blir präster i prästskrud snart förbjudna i kyrkan vid skolavslutningar?


Snart avkristnas kyrkorna helt om sekualiseringen i samhället fortsätter. Med tveksamhet tillåts nu prästen klä sig i prästskrud exempelvis vid en skolavslutning i kyrkan enligt följande artikel. http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=161031
Så bedömer jag artikeln och så bör den tolkas. Om så, varför skulle då avslutningen vara i kyrkan? Har människor inte förstått i dag vad kyrkan symboliserar? Svar: Nej. Sedan kristendomsundervisningen försvann i skolan har Sveriges barn och vuxna ingen kunskap om kyrkans värden eller tro utan ser det som saga och dikt från en svunnen tid. Men en dag kommer alla att få tänka om och den dagen drar den största mänskliga chocken igenom hela mänskligheten och ett ramaskri kommer att höras av frustration över hur grundlurade man blivit av den ondes förvillelser. En dag kommer Jesus tillbaks.

I dag är ett tecken i tiden att högmod ska efterstävas och ödmjukhet förkastas. En av dödssynderna är omvärderad. Högmod är att se sig själv som bäst störst och vackrast.
Att framhäva sig själv före andra och samtidigt nedvärdera eller trampa på andra för att vinna framgång.

Ödmjukhet är att arbeta men aldrig framhäva fördelarna med vad man gjort utan istället som i jantelagen inte se sig förmer än andra utan tvärtom nedvärdera sig själv inför andras arbetsinsatser.


Carl Lehnberg, optikguru.

Han lärde sig det optiska fältet och blev föreståndare för en optisk verkstad i mitten av
1700-talet i Stockholm.

Han blev snart medlem av vetenskapsakademin och hade en egen verkstad för glasslipning där han tillverkade okular för astronomiska observatorier. De första svensktillverkade akromatiska linserna tillverkades här.

Tyvärr dog Lehnberg i unga år och verkstan blev sedan en verkstad för glasögonglasslipning.

Glasögon gjordes nu till allt fler under 1700-talet. Och resultatet blev att fler och fler som haft synproblem nu behjälpligt kunde läsa bibel och almanacka. Och det var ett stort framsteg för mänsklighetens bekvämlighet och förkovran. Glasögonen var här och inte bara för överklass utan snart tillgängliga för alla.