Google

Translate blog

söndag 21 december 2008

Den Perfekta och Överraskande Julklappen finns här!



Upplevelsen av hur det känns att förlora fotfästet i tillvaron. Då allt försvinner mentalt för att istället ge en helt ny upplevelse av rymd och tid.
Fallskärmshoppet du aldrig trodde du skulle våga.

Upplevelsen av att se allt från ovan. Där uppe ser du det du aldrig kunde se när du var där nere och inte minst upplev tystnaden här uppe och se fåglarna uppifrån.
Det är enkelt det är möjligt och det gör du genom att kasta dig ut i ett fallskärmshopp.

Vill du känna den friska svala luften omsluta dig i trygghet och omtanke.
Då ska du ta chansen och göra ett fallskärmshopp.

Här finns ingen åldersdiskriminering och ingen statusdiskriminering. Alla är lika välkomna och tas omhand lika väl. Meningen är att du som så många redan gjort ska få ditt livs bästa upplevelse och ett minne för livet till en rimlig kostnad.
Du ska få uppleva det du aldrig kommer att glömma eller ångra ett fallskärmshopp.

Julen 2008 kan du ge denna upplevelse till någon du tycker om. Din älskade, dina föräldrar eller dina barn. Alla kan göra det alla kan uppleva det. Ge den ultimata julklappen och låt de få en upplevelse de aldrig glömmer. Din julklapp Julen 2008 som kommer att bli en oförglömlig JUL. Julen då de fick en upplevelse de aldrig glömmer och som gör att de heller aldrig glömmer dig. Ett fallskärmshopp.

Skulle du inte ha någon att ge så ge det till dig själv. Du är värd det. Livet är NU ta väl vara på det. Upplevelsen av att dala ner mot Jorden långt där uppifrån är en upplevelse du inte ska säga nej till. Tänk på dig själv om du inte har någon annan att tänka på eller dela upplevelsen med någon. Du bestämmer men gör det nu. Låt Julen 2008 bli din bästa. Julen då du gjorde det du aldrig tidigare gjort ett fallskärmshopp.

Datering av äldre föremål kan vara vanskligt, ex bockstensmannen.


Läste för ett tag sedan hur man daterade exempelvis hittade klädesplagg i gravar och andra platser från tidig medeltid.

Man graderade bl.a. efter utseendet på olika plagg utefter modet då och förändringarna som kom.

En sak är säkert riktig och det är att man kan sätta en tidsgräns på åldern neråt, inget plagg började användas förrän det började sys efter en ny strömning i tiden.

Men därefter blir det mycket vanskligare. Även om ett visst plaggs modernitet och popularitet utbyttes mot en ny skärning etc. i en senare tid vilken man vet är någorlunda tidsbestämd är det vanskligt.

Tiden det började användas och tiden då moderera plagg användes. Man kan aldrig enligt mig veta när ett nytt mode slog ut ett äldre helt. Moden är flytande och förändringarna tog tid. Även om en ny skärning av ett plagg populariserades på en ort kanske den gamla skärningen höll sig kvar på en annan under mycket lång tid eller aldrig förändrades här förrän ytterligare nya plagg såg dagens ljus. Olika orter hade säkert olika populära plagg. Därför blir alla tolkningar utefter plaggens utseende en ickesäker tolkning.

När det gäller bockstensmannen vet heller ingen om denne var en bofast person eller en resande från fjärran och om så blir dateringen än vanskligare.
Enligt en gammal legend från området ska i äldre tider en skatteupptagare ha mördats och begravts i Bockstenmossen. Detta låter som trolig förklaring till vem bockstensmannen var.

Tänkte även i dag ta upp en dödssynd. Girighet.

Denna kan även ses när en troende söker råd, läser böcker, pryder sig med kristna symboler och söker ny och mer kunskap för att bli tillfredsställd andligt.
Men en kristen som lever i ödmjukhet söker inte mer kunskap än att han vet vad gott är sedan lämnar han över sitt liv till Gud och lever i saktmod och gör vad gott är utan att söka mer kunskap eller pryda sig med symboler.