Google

Translate blog

onsdag 24 december 2008

Djur och växter utbreder sig av alla krafter nu som då.


Djur och växter sprids med vindar, vatten och klimatförändringar. Detta har garanterat skett i alla tider och händer även nu.


Det finns ingen anledning att försöka stoppa detta accelererande som nu upptäckts på grund av människans resande och klimatets accelererande uppvärmning.

Vi hade ett varmt klimat här på bronsåldern och många av de insekter och djur som nu finns i södra Europa fanns säkert här i Skandinavien då. Låt naturen ha sin gång när det gäller växter och djur. Självklart inte då det gäller den globala uppvärmningen, här måste vi hjälpas åt och inte sälja utsläppsrätter. Men som jag sagt tidigare och aldrig kan upprepa nog
”Mot människans dumhet kämpar själva gudarna förgäves.” Bör läsas ”Gud förgäves.”


Axel Fredrik Cronstedt,

nickel är hans berömmelse kommen från och då som dess upptäckare och namngivare för en ny metall som fick sitt namn efter de tyska bergsmännens ord för illasinnad bergsande.

Han skrev ner sina resultat som publicerades i vetenskapsakademins handlingar.

De svenska bergskemisterna hade nu till de tyska kemisternas irritation upptäckt tre nya ämnen på kort tid, nickel, kobolt och platina. Det var inte utan att deras stolthet naggats i kanten och de förnekade att dessa nya ämnen överhuvudtaget existerade. Men det gick inte i längden, bevisen var överväldigande så de fick till slut bita i det sura äpplet och acceptera att svenska bergskemister inte var sämre än de tyska.