Google

Translate blog

lördag 27 december 2008

Det finns någon sanning i att det förekommit en syndaflod.


Vad syndafloden var kan diskuteras men att något hände är nästintill bekräftat.

Regnade det eller kom det vatten ur någon annan källa under 40 dagar? Det är inte enkelt att veta i dag. Men händelsen har säkert en historisk grund. Om det var hela världen eller den då kända världen som översvämmades är en annan sak. Men vi kan vara övertygade om att något hände. Ingen rök utan eld. Ingen s.k. legend utan någon sanning. Bibeln å sin sida har kontrollerats och tolkats sedan kristendomens början och många har velat hålla den sann.
En bluffbibel hade aldrig överlevt genom så lång tid. Då hade det kommit motbevis som hållit för länge sedan mot den. Först i dag försöker man förfalska dess trovärdighet och detta passar in i den sista tidens profetior då människan ska lämna den rätta vägen och ha sin tro på falska profeter.


Roland Martin,

anatomie professor som skrev en hel del som nu finns i vetenskapsakademins handlingar.
Han intresserade sig för nervforskning men förnekade å det bestämdaste att nerverna fungerade genom elektriska impulser vilket en hel del numera trodde. Detta efter experiment med bl.a. grodben som man fått att rycka utefter elektriska impulsers givande.

Roland var mycket lärd och begåvad men hade ett grälsjukt sinnelag. Så han var inte väl sedd överallt. Som läkare och professor och likväl föreläsare var han däremot som man sa förträfflig.

Troligen var han den bäst utbildade svensk inom anatomi och kirurgi under denna tid. Tiden var mitten av 1700-talet. Dock hade han inte rätt att utfärda examen för de fältskärare han utbildade utan dessa fick enbart ett intyg på att de gått kursen för honom.