Google

Translate blog

måndag 29 december 2008

Bra metod kan vara att kasta vatten på piraterna utanför Somalia.


Komiskt om det kunde göras men nu blir det istället sprutning av vanligt vatten på dessa marodörer som tror sig ha rätt att kapa andra nationers skepp.
Ja, om det nu blir vatten och inte istället vanliga torpeder. Svenska marinen är på väg dit i vilket fall som helst.

Det är bra att vi och andra nationer hjälper till att stävja skurkar utanför stater där staten är värdelös på att hålla ordning på sina medborgares dåd mot främmande makts tillhörigheter. Somalia är ett land som misslyckats totalt med lag och ordning utefter vad vi ser som lag och ordning. Därför måste vi som trafikerar utanför deras kust själva upprätta lagen som Somalia inte kan, vill eller förstår att de ska göra. Man kan undra om det lönar sig mer för regimen att låta pirater florera och om de har kaparbrev dessa skepp likt svenska skepp hade under historiskt tid.



David von Schulzenheim.


Läkare som levde mellan 1732-1823. Han gav ut skriften Berättelse om koppors ympande. Han var med om att öppna ett koppympningssjukhus och bidrog i hög grad till variolisationens genomförande i Sverige. Variolisation innebär att var från smittkoppor inympas i friska individer för att den vägen göra dem immuna mot kopporna. Vaccinering med andra ord. Risken var dock att de istället skulle insjukna vilket hände lite då och då med denna metod

Han utnämndes till professor i förlossningskonst i Stockholm 1761 och 1775 till läkare vid det barnbördshus han varit med om att öppna. Här fanns alltid två förlossningsängar där gravida fick föda till övning för hans adepter.