Google

Translate blog

tisdag 30 december 2008

Nya testamentet är ingen bok av myter och legender, läs o förundras.


Du som inbillats att nya testamentet inte är sanning, läs här vad tillförlitligt folk skriver.

Ateister och gudsförnekare har självklart försökt inbilla människor i alla tider att bibeln är en bok av myter och legender. Självklart är detta inspirerat av de mörka krafter som finns i vårt samhälle, den onda kraft som utnyttjar människans fria vilja och val till ondska och förnekelse av godhet och sanning.

Läs och förundras och ta till dig. Sanningen finns där ute, det är bara att ta den till sig.



Nils Boy.

Stadsläkaren som till riksdagen 1734 inlämnade ett förslag om att det borde byggas ett sjukhus i huvudstaden grundat av skattemedel. Förslaget röstades ner, inte skulle man ta in skattemedel för dylikt ansågs det.

1738 lades dock ett nytt förslag och denna gång från Sundhetskommisionen som starkt påpekade att ett sjukhus behövdes där unga läkare kunde få klinisk erfarenhet genom obduktioner.

När väl hattarna kom till makten började saker hända i frågan. Men att det skulle bekostas av skattemedel var det inget tal om. Stopp och belägg.

Nej, istället fick ständerna, vi hade ståndsriksdag, hjälpa till med att samla in pengar genom utlagda stamböcker och man startade även ett lotteri för att få in pengar.

Kanske ett bra förslag även idag. Det gnälls på skatter men inte på lotterier. Slopa skatten i Sverige och inför stora lotterier, den vägen skulle kanske statskassan få in betydligt mer i inkomster än idag. Sedan fick man stå ut med att snålborstar som gnidet sparade all sin inkomst aldrig skulle köpa en lott för att riskera en endaste krona. Solidariskt inbetalande skulle det inte bli.

Nåväl, nu 1700 tal, 1749 kunde Gripenhielmska huset inköpas vilket med tiden blev det mer kända Serafimerlasarettet. En del av Serafimerlasarettet har byggnader kvar från denna tid.